fbpx

Я завжди був за Степана Бандеру і тримався цієї думки, – хлопець з Лисичанська

Наша історія 14:14, 05.02, 2015

Сьогодні діти з Лисичанська Луганської області, які перебувають на відпочинку в Івано-Франківській області, відвідали Івано-Франківський обласний музей визвольної боротьби імені Степана Бандери.

За словами директора музею Ярослава Коретчука, дітям намагались дати більш розширену екскурсію, щоб вони краще зрозуміли і запам’ятали історію українського визвольного руху, оскільки на Сході України до висвітлення цієї частини історії все ще застосовують радянізований підхід.

"Ми бачимо необхідність розвінчувати ці міфи тому, що сьогодні на Сході України відбувається багато подій, які свідчать про те, що все ж таки більшість жителів Донецької та Луганської областей вірять цим старим, ще радянським міфам або новим, створеним російською пропагандою, про те, які ми погані-злі бандерівці, які живуть в Західній Україні і які їдять дітей і так далі. На жаль, вони сприймають це. Якщо старше покоління вже не переконати у протилежній думці (в них вона вже сформована), то є сподівання на дітей шкільного віку, що, отримавши інформацію, вони вже не будуть вважати нас такими, як вважають, наприклад, їхні батьки", – зазначив Ярослав Коретчук.

Діти з Лисичанська говорять українською. Кажуть, що задоволені тим, що нарешті змогли побільше дізнатися про Західну Україну та її історію.

"Я і до поїздки був за Україну. Я завжди був за Степана Бандеру і тримався цієї думки. Сьогодні мене нічого не здивувало, а лише укріпило моє бачення… Я палкий патріот і я не підтримую цих російських терористів. Вони нищать людей і не дають їм нормально жити",  розповів Ілля Лифар з Лисичанська.

Директор музею каже, що у планах підготувати збірку про визвольну боротьбу і передати у східні міста, які знаходяться під контролем українських військ, щоб тамтешнє населення, яке не має можливості приїхати в Західну Україну, могло бодай отримати інформацію про ці історичні події. Там такого роду літератури немає взагалі.

Нагадаємо, минулого тижня на Прикарпаття прибуло 37 дітей з Лисичанська

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: