fbpx

Як децентралізація вплинула на сільську медицину Прикарпаття. ВІДЕО

Здоров'я 18:33, 03.10, 2017

Необхідні медикаменти, сучасне обладнання і, головне, фахові медики – так виглядає фельдшерсько-акушерський пункт у селі Кийданці, що в Печеніжинській ОТГ.

У селі Кийданці мешкає понад тисячу людей, і всі отримують медичні послуги в єдиному фельдшерсько-акушерському пункті. Медики кажуть, що після об'єднання в територіальну громаду фінансування збільшилось, а ліки та необхідне обладнання поступають безперебійно, йдеться у сюжеті ТРК "РАІ".

Сімейний лікар Оксана Андрусяк каже, що медикаментами в повному обсязі забезпечує об'єднана громада. Хоч будівля ФАПу стара, проте забезпечена усіма необхідними приладами.

ФАП у Кийданцях фінансується за кількістю населення. Так, на кожного мешканця громада щорічно виділяє 270 гривень. 

Представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лілія Попова умови роботи в Кийданецькому ФАПі вважає непростими. Чиновниця каже, що у Кабміні вже готові проекти нових фельдшерсько-акушерських пунктів. 

"Вже готові типові проекти ФАПів, які кардинально відрізняються від того, що тут є. Мається на увазі, створені умови і для роботи, і для проживання працівників медичних", – зазначає Лілія Попова.

Найбільшою проблемою у Кийданецькому ФАПі є відсутність води. Медики кажуть, що їм обіцяли провести водопостачання за рахунок громади вже найближчим часом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: