fbpx

Як дістають гроші франківські депутати та тяжкохворі діти на лікування. ВІДЕО

Суспільство 08:31, 15.12, 2015

Екс-депутат Івано-Франківської міської ради Ярослав Бачкур став героєм сюжету "Секретні матеріали" на телеканалі "2+2". Небідний Бачкур, будучи депутатом міської ради, взяв на лікування 160 тисяч гривень. У той час батьки Катрусі Ричкової безрезультатно оббили всі чиновницькі кабінети, вимолюючи гроші дівчинці на лікування.

Катруся у 12 років важить всього 26 кілограмів, вона підключена до апаратів і півтора місяці не покидає не те що лікарню, а навіть палату. У дівчинки діагноз, який українським лікарям не під силу, – синдром "короткої кишки". У результаті некрозу лікарям довелося видалити більшу частину кишечника дівчинки. Лікування в клініці коштує 4 тисячі гривень на день.

Тепер їжа в організмі дитини не засвоюється. Тож терміново потрібна операція. Її погодилися зробити італійські медики. 17 тисяч євро – коштує лише обстеження та перший етап лікування.

Щоб зібрати гроші, батьки Катрусі оббігали всі можливі фонди. Зверталися і до народних депутатів. Наразі вони збирають документи на комісію у МОЗ. Адже інколи держава може оплатити лікування. Але там велика черга, а Катя вже не може чекати…

Однак екс-депутату міської ради Ярославу Бачкуру вдалося отримати бюджетні гроші без проблем. Тодішньому депутату знадобилася операція на суглоби, і він взяв на протези 160 тисяч гривень з міського бюджету. В той час інші хворі Івано-Франківська отримують набагато менше. У коментарі журналістам Бачкур каже, що отримав гроші, коли попросив, і просить залишити його у спокої. Детальніше у сюжеті з 7.46 хвилини.

Нагадаємо, екс-мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус наприкінці своєї каденції виділив з бюджету на лікування двох депутатів міської ради 360 тисяч гривень. З них 200 тисяч Роману Микулі та 160 тисяч гривень Ярославу Бачкуру.

Крім того, Анушкевичус підписав розпорядження про виділення з бюджету 475 тисяч гривень для покращення житлових умов начальнику управління культури МВК Мирославу Петрику.

Пізніше той пояснив, що мешкає в аварійному будинку з двома дорослими синами і внуками.

Франківські активісти перевірили, як живе "бідний" чиновник, який отримав з бюджету майже півмільйона гривень. З’ясувалося, що сім’я чиновника живе у двоповерховому будинку та володіє двома дорогими іномарками.

Реквізити для допомоги Катрусі 

Картка Приватбанку 6762 4683 1256 0604, отримувач Ричков Сергій Вікторович

Контактний телефон 098 108 71 43 (тато Сергій, мама Євгенія)

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: