fbpx

Як франківські кандидати у нардепи порушують правила агітації

Політика 18:21, 22.05, 2014

Громадянська мережа "ОПОРА" зафіксувала порушення у веденні передвиборчої агітації кандидатів до Верховної Ради України в Івано-Франківську. Василь Попович та Михайло Петруняк поширювали агітацію без вихідних даних, а Микола Гавриляк з тим же Петруняком розмістили агітацію у громадському транспорті.

ОПОРА зафіксувала поширення агітаційних матеріалів без вихідних даних з боку кандидатів у народні депутати по округу №83 свободівця Василя Поповича та самовисуванця Михайла Петруняка. Агітатори кандидата запрошували виборців на зустріч з Поповичем за допомогою листівок, що не містили вихідних даних.

Агітаційні листівки Михайла Петруняка, які були розклеєні по території Івано-Франківська і поширювались агітаторами кандидата, теж не містили вихідних даних. Цікаво, що після зауваження опорівців про поширення агітації без вихідних даних Михайло Петруняк все одно продовжує це робити. Під час круглого столу з кандидатми по 83-му округу Петруняк сказав, що не розуміє, у чому тут порушення.

1

 

2
Іван Маруняк, координатор ОПОРИ на Прикарпатті: "Закон України «Про вибори народних депутатів України», зокрема стаття 74, частина 23, забороняє виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж та інформацію про осіб, відповідальних за випуск".

Заборону на розміщення агітаційних матеріалів у громадському транспорті порушили кандидати Михайло Петруняк та Микола Гавриляк. Розміщення їхніх агітаційних матеріалів було зафіксовано у міському громадському транспорті Івано-Франківська, повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

 

3

 

4
Закон України «Про вибори народних депутатів України», стаття 74, частина 9: «Розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, у тому числі політичної реклами, через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, у транспортних засобах громадського користування забороняється».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: