fbpx

Як на Франківщині вирощують ліси. ФОТО. ВІДЕО

Суспільство 18:40, 13.04, 2016

У селі Клубівці Тисменицького району розташоване державне підприємство "Івано-Франківський лісовий селекційно-насіннєвий центр". Там вирощують як декоративні рослини, так і розсаду для відновлення прикарпатських лісів.

Підприємству уже десять років. Його директор Ігор Мартинюк каже, що якби кілька років тому таке підприємство не заснували, то зараз цим вже ніхто б не займався. 

"Такі лісогосподарства дуже необхідні. В Європі їх багато", – каже Мартинюк.

Площа підприємства більше двох з половиною тисяч гектарів. На території також функціонує Дністровський регіональний ландшафтний парк площею 553 гектари. 

Для лісовідновлення тут вирощують ялини, сосни, ялівець козацький, ялицю білу та інші породи. У лісогосподарстві також вирощують чимало декоративних рослин, таких як: вейгела, гібіскус сірійський, гінкго, дейція шорстка, керія японська, кипарисовик горіхоплідний, спірея Білларда та інші.

Ігор Мартинюк впевнений, що ліс на Прикарпатті, навіть не зважаючи на вирубку, не зникне. Саме завдяки таким лісогосподарствам, які його регулярно відновлюють.

"Є площі, які залишаються на природні лісовідновлення, а є площі, які засаджуються. Я на 100% впевнений, що всі площі відновлюються",  каже Мартинюк.

Він запевняє, що лісівники Прикарпаття роблять все для того, щоб відновлювати ліс.

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: