fbpx

Зустріч мужніх, модерний балет, кава і багато снігу: як не змарнувати вихідні у Франківську

Суспільство 08:45, 10.02, 2018

Обов’язково скористатися тим, що лежить сніг – якщо не виходить поїхати на лижі-сани, то хоча б вийти з дітьми на прогулянку казковим засніженим парком. Пограти в сніжки, впасти в кучугуру, зробити "ангела". Ну, а потім можна скуштувати кави, подивитися модерний балет, взяти участь у дискусіях, скласти дітям компанію на майстер-класах. А вдома – зануритися у кіно і відкрити парадокси сучасних комунікацій.

Стосунки і відносини: подивитися сучасну "штуку" польських митців

У Центрі польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську відкрита виставка польських митців "Відносини".

1Твори різних видів сучасного мистецтва – мальовані, різьблені та фотографовані – приїхали з Центру Мистецтва Галерея EL в Ельблонґу.

Центр працює у суботу, 10 лютого, з 11.00 до 19.00. Вхід вільний.

Україна невідома: спланувати подорож

Одразу 6 авторів крутого журналістського проекту "Ukraїner” і його засновник Богдан Логвиненко розкажуть у Франківську про експедиції, перекажуть історії і відкриють трішки більше правди про нашу країну. 

2Надихнуть на мандри та, можливо, спонукають відкрити для себе ще невідому Україну. Ukraїner організовує експедиції регіонами країни і розповідає про унікальні міста, села та людей.

Зустріч – у відкритому просторі ВДОМА, ща на Січових Стрільців, 13, вхід з вулиці Бачинського (будівля Укртелекому), 4-й поверх, на домофоні 13.

Початок о 19.00. Вхід вільний.

Усвідомлена мужність: долучитися до чоловічого руху

"Наша мрія – щоб кожен батько став усвідомленим тренером життя для своїх дітей та міг допомогти іншим чоловікам і дітям", – анонсують цю суботню зустріч її організатори.

3

Якщо ви бажаєте більше дізнатись про рух чоловіків, про те, з чого все починалось і чому так важливо бути дійсно усвідомленим батьком, – ласкаво просимо на зустріч з Романом Головановим, представником коаліції "Батьківство-Україна", координатором з розвитку в екстрім-центрі "Карабін", дитячим психологом, батьком двох чудових хлопчаків та просто чоловіком, якому не байдуже. Мова піде про мужність, яка здатна принести зміни.

Початок о 19.00,  Urban Space 100. Вхід вільний.

Провести неділю зі смаком кави

У франківському ресторані "Фабрика" продовжують "кавовий" цикл.

4

Цієї неділі, 11 лютого, познайомлять із свіжообсмаженою кавою і всіма її смаковими гранями. Можна буде не лиш поговорити, а й продегустувати.
Початок дегустації о 16:00. Вхід вільний.

Second Floor: побачити модерний балет

В неділю, 11 лютого, у Франківську – прем'єра балету "Second Floor".

5
Сучасний одноактний балет на музику James Blake, Gustavo Santaolalla, Nils Frahm.
Виконують артисти театру KyivModernBallet і Apache CREW.
"Second Floor" – спектакль творчої команди "baza art people", це продовження історії щорічного фестивалю Dance with Apache Crew від платформи Тепле Місто та її напрямку Mad About Dance.

Початок о 19.00 в Івано-Франківській обласній філармонії. Квитки можна придбати у касі філармонії, в Urban Space 100 (вул. Грушевського, 19) та на сайті 

Стати скульптором чи художником: майстер-класи біля "Арт на Мур"

Щовихідних у фортечній галереї "Бастіон" біля виставкової зали "Арт на Мур" проводять мистецькі майстер-класи для дітей і дорослих.

Субота, 10 лютого
14.00. – Розпис на склі. Серце. 85 грн.

Неділя, 11 лютого
14.00 – Виготовлення свічки-кекс. 75 грн.
16.00. – Топіарій. Серце у горщику. 120 грн.

А також майстер-класи з живопису та рисунку під керівництвом Володимира Прокопишина щосуботи з 13.00, 15.00 та щонеділі об 11.00, 13.00 та 15.00.
Заняття зі скульптури щосуботи об 11.00.

Зазирнути в "Чорне дзеркало"

Компанія Netflix вже місяць як презентувала "свіжий", 4-й сезон серіалу "Чорне дзеркало". Ви ще не дивилися?

6

У 2016-му серіал "Чорне дзеркало" (Black mirror) назвали одним із найбільш значущих серіалів 2016-го, "майже досконалою критикою сучасних комунікаційних технологій". Серіал показує проблеми там, де суспільство звикло бачити лише розвагу.

В новому сезоні шість непов'язаних епізодів. The Guardian пише, що четвертий сезон став найтривожнішим з усіх сезонів. Сценарист серіалу Чарлі Брукер рекомендує дивитися їх в такому порядку:

1. USS Callister

2. ArkAngel
3. Crocodile
4. Hang the DJ
5. Metalhead
6. Black Museum

Лижі, сани, гори: вибратися у сніжну зиму

У Франківську катання собі й дітям можна влаштувати хіба що на гірці в міському парку і ще трохи на Валах. Про лижі в цьому випадку не йдеться.

На лижі треба вибиратися чи то в Буковель, чи в Яблуницю.

7

Гірськолижна база "Коза" знаходиться на виїзді з Яблуниці. Нескладний схил 650 м, бугельний підйомник, прокат спорядження, колиба, де можна пообідати, і сусіди-гуцули з глінтвейном обабіч траси.

А на Буковелі недавно відкрили ще й санний спуск.

8

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: