fbpx

Як почати писати і креативно читати: у Карпатах пройде IX Літня літературна школа

Культура 14:19, 11.06, 2018

Навчання та неформальне спілкування з відомими письменниками цього літа пройде на Верховинщині.

6-11 серпня в Карпатах відбудеться найбільша неформальна літературна подія літа – IX Літня літературна школа. У програмі – 6 днів насиченого відпочинку в горах, інтенсивного навчання та неформальне спілкування з письменниками і однодумцями. 

Лектори – відомі та професійні письменники, видавці, літературознавці та критики – Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Макс Кідрук, Євгеній Стасіневич, Ростислав Семків, Богдана Романцова і Олександр Михед.

У програмі: 20 годин лекцій та майстер-класів; 30 годин практичних занять (creative writing), аналіз і обговорення текстів учасників; літературні читання, веселі вечірки та барбекю паті; походи в гори, ранкова йога та літературні ігри; творча психотерапія, маса вправ для роботи над письмом; 6 днів неформального спілкування нон-стоп з лекторами і учасниками.

Лектори розкажуть про те, як почати писати (загальні принципи, що працюють у будь-якому тексті; як писати в різних жанрах, як уникнути типових помилок авторам-початківцям тощо); про сюжет і персонажів (обов’язкові елементи сюжету, особливості конструювання; система світоглядів, мотивацій і конфліктів; роботу над головним героєм та іншими типами персонажів; характери і взаємодія персонажів між собою); мову і стиль, критику і редагування тексту (як стати самому для себе редактором; як працювати з мовою та стилістикою; як власного внутрішнього критика перетворити на конструктивного порадника).

А також про читання як письменницький тренінг (теорія художнього аналізу тексту; критерії якісного тексту; як навчитися читати як письменник, creative reading) і співпрацю з видавцями (шляхи до видання книжки, просування автора тощо).

Місце проведення – готельно-відпочинковий комплекс "Сяйво Карпат" (село Красноїлля, Верховинський район, Івано-Франківська обл.). Участь – платна, потрібна реєстрація. Деталі – тут. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: