fbpx

Розстріл бізнесмена: як поліція вийшла на слід стрілка в Івано-Франківську. ВІДЕО

Суспільство 21:16, 01.08, 2017

Правоохоронцям вдалося упіймати нападника після плану-перехоплення.

На Прикарпатті упіймали підозрюваного у вчорашньому нападі на бізнесмена. Серед дня зловмисник влаштував стрілянину, зокрема, кілька куль випустив по автівці підприємця, а потім відкрив по ньому вогонь через бокове скло й зник з місця події. 

Зловмисник наздогнав свою жертву біля автівки і майже впритул шістьма пострілами поранив місцевого підприємця. За версією поліції, нападник хотів помститися за стусани, яких зазнав від опонента.

Свідки інциденту спілкуватися з журналістами відмовляються, інформує 5 Канал. Утім, вони кажуть, що постраждалий 54-річний Ігор Гербін – відомий у місті підприємець, який торгує валютою.

Правоохоронці ж розповідають, що завдяки камерам відеонагляду встановили особу нападника майже за лічені хвилини. Невдовзі знайшли покинуту машину, на якій той поїхав з місця злочину, а за кілька годин у селі Чукалівка, що поблизу обласного центру, затримали й самого стрілка.

Як виявилося, нападник – це 31-річний чоловік, який уже тричі притягався до кримінальної відповідальності за хуліганство та наркотики.

"За декілька днів до цього між потерпілим і підозрюваним був конфлікт, у ході якого підозрюваний отримав тілесні ушкодження, і таким чином вирішив з'ясувати відносини і позбавити життя потерпілого. Сам підозрюваний вже опитаний, свою провину визнає. За його версією, він не хотів вбивати потерпілого, хотів налякати, хоча фактичні обставини злочину говорять, що його умисел був спрямований на позбавлення життя", – зазначив керівник ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов.

Постраждалого прооперували. Нині він перебуває у лікарні у тяжкому стані. Але медики кажуть, що загрози життю немає. Пістолет Макарова, з якого стріляв у підприємця затриманий, поліцейські знайшли у покинутій автівці. Тепер треба з'ясувати, де він його взяв.

Протягом трьох днів суд має обрати стрілку запобіжний захід. Поліція кваліфікує його дії як замах на навмисне вбивство з хуліганських спонукань. За це кримінальним кодексом передбачене покарання до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, напередодні в Івано-Франківську посеред дня біля Ратуші зловмисник упритул розстріляв місцевого бізнесмена Ігоря Гербіна, випустивши шість куль. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: