fbpx

Як правильно чистити бонг?

Стиль життя 15:17, 25.04, 2019

Ідеально чистим бонг буває тільки відразу ж після покупки. В процесі використання він регулярно забруднюється, тому вимагає регулярного догляду. Такий крок допомагає продовжити термін служби аксесуара і зберегти початковий смак.

Слід звернути увагу на те, що оригінальні бонги мають якісніші матеріали, тому більш стійкі до впливу різних засобів чищення. Кожен раз, коли через трубку проходить ароматний дим, на стінках посудини осідають смоли, масла та інші продукти згоряння, утворюючи наліт.

Що тонша і складніша форма трубки, що більше на ній вигинів – то складніше буде очистити девайс. Найпростіший спосіб – вимити бонг, використовуючи воду і спеціальні миючі засоби, які ефективно розчиняють осад.

Звичайна водопровідна вода, мило і побутова хімія, яка застосовується для миття посуду, недостатньо добре розчиняють тверді частинки утвореного осаду. До того ж мильний розчин робить скло каламутним, а багатокомпонентна агресивна хімія (розчинник для лакофарбових матеріалів) залишить неприємний стійкий запах і може зіпсувати акрил.

1

Перелік необхідних засобів і пристосувань для чищення бога

В ідеалі бонг потрібно мити через кожні 3-5 сеансів куріння. Для цього будуть потрібні:

• холодна і тепла вода;

• концентрований органічний очищувач;

• спеціальний йоршик;

• м'які ганчірки для полірування (замша, велюр).

Спочатку бонг розбирають, знімаючи перехідник або шліф. Потім всередину наливають очищувач, додають теплу воду. Коли рівень рідини досягне середнього рівня (там, де починається відгалуження трубок), вихідні отвори акуратно затикають підручними матеріалами (саморобні поліетиленові пробки і т. п.). Акуратно струсіть і переверніть девайс кілька разів, а потім залиште на 10-15 хвилин. За цей час органіка встигне впоратися з більшою частиною осаду.

Після закінчення часу брудну рідину зливають в окрему ємність. Якщо на стінках ще залишився бруд, процедуру повторюють, приготувавши нову порцію очищення. Видалити наліт, який в’ївся, можна за допомогою спеціального йоршика або старої зубної щітки, а невеликі отвори можна прочистити ватною паличкою.

Злитий з бонга розчин не виливають відразу в раковину або унітаз, а використовують для промивання знятих заздалегідь деталей (наперстка, трубки і т.п.).

Після промивання необхідно обов'язково прополоскати бонг і його компоненти – спочатку в теплій, потім в холодній воді. Це допоможе видалити залишки розчинника і піну. Потім з аксесуара ретельно витрушують залишки води і сушать, можна використовувати струмінь гарячого повітря, що направляється з фена.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: