fbpx

Як прочистити труби?

Суспільство 11:01, 12.03, 2019

Засмічення у трубопроводі можуть утворюватися з різних причин. Переважно це домішки у воді, корозія труб або накопичений бруд з посуду, який своєчасно не змивається зі стінок труб. Тобто, відсутній елементарний догляд за сантехнікою.

Прочистити труби від різних засмічень без особливих зусиль під силу кожному.

 

Трос

Якщо ви побачили, що вода тримається на одному рівні, не виходить як слід, можна прочистити трубу за допомогою троса. Це спеціальне сантехнічне знаряддя, що складається з ручки з одного кінця, саме троса та їжачка – на протилежній частині.

Щоб очистити трубу, необхідно занурити їжачок в трубу та покрутити ним, посуваючи засмічення. Як тільки відчуєте, що опір зменшився, витягніть трос та злийте воду у трубу. Якщо засмічення досить великі, їх можна витягнути їжачком або спіраллю.    

Для пластмасових труб трос застосовувати небезпечно, тому краще звернутися до krot-servis.com.ua/news/kak-prochistit-truby за професійною допомогою.

1

 

Сода та оцет

Візьміть звичайний столовий оцет та харчову соду. Столову ложку або чашку (якщо це кухонний стік) соди додайте в трубу, після чого влийте оцет і закрийте накривкою. Через деякий час користуйтеся мийкою або ванною як завжди.

За необхідності, через певний час після процедури можна спустити воду, після чого користуватися сантехнікою в звичайному режимі.

 

Побутова хімія

В магазині представлено безліч готових засобів, які призначені для прочищення труб. Майже всі вони досить агресивні та небезпечні для здоров’я і стінок труби. Тож бо використовуйте їх тільки при значних засміченнях.

 

Вантуз

Майже будь-які засмічення можна видалити наступним чином:

  • Наповніть ємність склянкою води.
  • Додайте по чашці соди й солі і розмішайте.
  • Влийте розчин в раковину.
  • Через 10 хвилин прочистіть злив вантузом і промийте потоком води.

Також цей інструмент можна використовувати без попереднього заливання описаного розчину.

 

Незначні засмічення та профілактика

Якщо вода погано сходить, спрямуйте потужний струм води безпосередньо в злив та зливайте воду кілька хвилин. Але будьте обережні, щоб не пошкодити труби, особливо якщо вони з пластмаси.

 

Щодо пластикових труб

Пластикові труби не витримують прочищення агресивними хімічними засобами. Щотижня промивайте їх окропом і прочищайте вантузом, щоб не утворилося серйозних засмічень.

Якщо ж не допомогло нічого з перерахованого, варто звернутися до сантехніка.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: