fbpx

Як провести родинні вихідні у Франківську

Суспільство 08:38, 31.03, 2018

Ці вихідні у Франківську обіцяють бути світлі, легкі, хоч і з господарським акцентом. Завтра – Вербна неділя, за тиждень – Великдень. Попереду тиждень великого очищення – духовної віднови і традиційної чистки помешкань, дворів та всього решти навколо. Та навіть якщо ви вважаєте, що без помитих вікон свято не настане, усе одно знайдіть час вийти за рамки миття і прибирання. Найголовніше у всіх приготуваннях до свят – робити все разом з тими, кого любиш, з родиною, з дітками. Так починається своє власне свято, а у Франківську є досить місць і занять, щоби в цьому переконатися.

Почистити місто перед Вербною неділею

З 9.00 ранку сьогодні у Франківську стартує загальноміська толока.

1

Прибиратимуть  місто та зелені зони після зими не тільки комунальні служби. На толоку кличуть вийти і містян – щоби навести лад у своїх дворах та під’їздах.  Також планують висадити близько 800 дерев – їх надаватимуть ОСББ та ЖБК. З цього питання слід звертатися в Департамент містобудування за номером 53-25-32.

В неділю, 1 квітня, з 8.00 ранку святкові Літургії розпочнуться у храмах міста. Опісля – освячення вербових галузок на знак поваги до Ісуса Христа. В цей день Церква святкує подію Входу Господнього у Єрусалим (Вербна неділя).

Навчитися знімати відео тим, що під руками

Майстер-клас "Відеозйомка для кожного" від професійного режисера телеканалу "Україна", викладача Києво-Могилянської Академії Сергій Поліщук відбудеться сьогодні, в суботу, 31 березня.

2

За 3 години обіцяють навчити знімати яскраве відео на камеру, фотоапарат та смартфон.

Дадуть теоретичні та практичні знання для якісної відеозйомки, про композицію кадру, поняття планів, поняття розкадровки об'єкта, правила зйомки тощо. Навчать на практиці, як отримати відео оптимальне, динамічне, емоційне. Врешті кожен учасник майстер-класу відзніме власне відео, а викладач змонтує відеоролик. "По закінченню майстер-класу ви зможете знімати власні відеоролики, використовуючи відеокамеру, фотоапарат або смартфон", – зазначають організатори майстер-класу.

Місце: Торгово-промислова палата, вул. Теодора Цьоклера, 9а. Початок реєстрації 13.30. Заняття з 14.00. Вартість – 350 грн.

Приборкати в небі "сталеву птаху"

Сьогодні на аеродромі в місті Коломия – польоти на літаках малої авіації для охочих.

3

Літаки – "UR-PAMA" та "Зодіак-701". В обох є пасажирське місце поруч з пілотом, тож є можливість спробувати керувати штурвалом літака.

"Якщо Ви хочете політати і ніхто з друзів чи близьких не розділяє вашого бажання, а ви не хочете платити як за трьох пасажирів, то ми знайдемо для Вас групу людей", – обіцяють організатори з Коломийського аероклубу. Також є можливість політати на мотодельтаплані. Час польоту – від 10 хвилин. Польоти здійснюються на благодійній основі. За деталями звертайтесь за телефонами: 098-94-94-007, 066-10-23-032.

Місце: аеродром Коломиї. Початок з 10.00 до 17.00 Потрібно попередньо зголоситися.

Розстріляти негативні емоції

31 березня – пейнтбол у весняних лісах під Франківськом. 

4

Гра тривалістю до 4 годин відбудеться на лісових локаціях у селі Підлужжя та Микитинці.
В ціну участі входить захисний костюм, маска, маркер, рукавиці, жилет, 100 куль та інструктор. Вартість – 120 грн. Додатково: 70 грн – 100 куль, 35 грн – димова шашка, 10 грн – граната. Реєстрація і деталі: 098-94-94-007, 066-10-23-032

Влаштувати Великодній вибух

31 березня та 1 квітня студія "Мальовидло" організовує у Франківську заняття "Теорія Великоднього Вибуху".

5

На занятті навчать перетворювати звичайне куряче яйце. Учасники зможуть розписати власні писанки, використовуючи традиційні орнаменти й особисті художні фантазії. "Кожен учасник піде додому з власним унікальним витвором мистецтва, чудовим настроєм й корисним досвідом, який може перерости в щорічну домашню традицію", – заохочують організатори.

Всі матеріали для роботи входять у вартість. Можна і треба приходити з дітками. Заплановано по дві писанки на кожного учасника.

Місце 31 березня – антикафе "Станція", вул. Франка, 13. Початок о 15.00.

Місце 1 квітня – торговий центр "Велес", вул. Вовчинецька. Початок о 12.00.

Вартість майстер-класу – 100 грн. Попередня реєстрація – 80 грн.

Посмакувати "гострим" Гамлетом

Хто ще не бачив, то сьогодні на сцені Івано-Франківського драмтеатру дають комедію "Гамлет у гострому соусі".

6

Цю історію принца Данського у варіаціях франківських постановників та акторів варто бачити. В основі історії зі зміненим ракурсом – історія доброго чоловіка і віртуоза своєї справи кухара Фроггі, який пережив вже не одну зміну влади і знає всю гнилу "кухню" королівського двору. Отже, поміж приготуванням соусів він має ще час і натхнення пожартувати над королівською сім'єю. Кажуть з владою жарти погані… але невідомо ще, з кого цей жирний бульйон, що весело кипить у Фроггіному баняку.  

Початок вистави о 18.00. Вартість квитків від 60 грн.

Згадати, як бути здоровим і енергійним

У неділю, 1 квітня, студія краси і здоров’я пропонує зустрітися, щоб дізнатися, "як бути здоровим, енергійним, успішним?"

7

На зустрічі буде йтися про:
– Правильне харчування – запорука здоров'я (приготування страв зі збереженням корисних речовин) або як можна приготувати борщ без води.
– Вітаміни. Їхня роль у раціоні сучасної людини. Спортивне харчування 
– Апарат Artistry: тестування шкіри обличчя. В комплексі з апаратом на визначення стресового рівня і стану органів у момент тестування і їх ресурс на майбутнє, та діагностичні ваги.

Місце: Готель "Станіславів", 2 поверх, 215 офіс.

Початок – о 15.00. Вартість квитка – 40 грн.

Здивуватися мультику разом із дітьми

В неділю, 1 квітня, відбудеться показ мультфільму "Червона Черепаха". Сімейний кіносеанс пропонує Intellect Hub.

8

Після аварії корабля чоловік прокидається один на безлюдному острові. Щоб не провести залишок днів серед тропічної рослинності в товаристві диких звірів, чоловік будує собі пліт з бамбука. Але його спроба поплисти провалюється – невідома морська тварина руйнує пліт. Так повторюється знову і знову, поки чоловік не помічає, хто ж йому заважає. Це величезна черепаха червоного кольору. Вночі вона виповзає на берег, щоб сховатися в глибині острова. Бажаючи помститися тварині, людина шкодить їй. Те, що він виявить на місці черепахи вранці, в корені змінить його плани на найближчий час.

Місце: Intellect Hub, Вірменська, 1. Початок о 19.00. Вартість – 60 грн. Квитки доступні за посиланням. Забронювати квитки або дізнатись деталі – 0992690409

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: