fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Як провести вихідні: родинні семінари, майстер-класи з дітьми чи open-air у Карпатах

Як провести вихідні: родинні семінари, майстер-класи з дітьми чи open-air у Карпатах

08:22, 08.07, 2017

Вихідні цього тижня обіцяють бути родинними. Варто присвятити час собі і найближчим – в Івано-Франківську пройдуть психологічні тренінги та "сімейні" семінари, "жіноча" лекція про вік і красу. Відбудуться кулінарні дитячі майстер-класи. А тим, кому влітку місто здається затісним, радимо податися в Косів – ярмаркувати, дивитися гуцульське дефіле і завершити день вечіркою в горах.

З гуцульським розмахом і колоритом

8 липня у Косові проходять святкування та заходи, приурочені до Дня міста та фестивалю автентичного одягу і традицій "Лудинє". Ми встигаємо на другий день фестивалю – і цього досить, щоби набратися вражень від гір, місцевих традицій, посмакувати кухню і відірватися на етновечірці open-air. До того ж, з 18.00 – дефіле гуцульських строїв.

1

Заходи, які будуть проходити в рамках фестивалю "Лудинє" 8 липня:

8.00 – 12.00 Гостям міста рекомендуємо відвідати "Косівський базар" (Смоднянський ринок)

12.00 – Музей родини Струтинських – обряди гаївок з с. Баня Березів, представлення колекції, майстер-клас (вхід вільний) (вул. Тиха, 1а, Школа мистецтв, вхід з боку)

13.00 – 21.00 – Фестини від ресторану "Водограй"

– "Гуцульська кухня та вегетаріанська дієтична кухня лічниці д-ра Аполінарія Тарнавського"
– територія майстрів та етносувенірів.
– майстер-клас гри на музичних інструментах від майстра Михайла Тафійчука (с. Буківець) 
Ресторан "Водограй" вул. І. Франка, 1 (коло "Банського" моста)

14.00 – Відкриття фотовиставки знайденого фотоархіву Параски Плитки-Горицвіт з с. Криворівня (вхід вільний) (музей народної творчості та побуту Гуцульщини, вул. Незалежності, 56)

16.00 – Всім охочим надається можливість побувати в ролі моделей для фотозйомки в етнічному одязі (фото будуть розміщені з можливістю завантаження на інтернет-ресурсі фестивалю ludyne.if.ua)
Варіанти локацій:
а) у разі поганої погоди – територія ресторану "Водограй"
б) у разі хорошої погоди – територія садиби "Затишна" (вул. Франка), урочище Скали р. Рибниця.

18.00 – Покази колекцій одягу від колекціонерів та майстрів народного одягу.
Варіанти локацій:
а) у разі поганої погоди – територія ресторану "Водограй"
б) у разі хорошої погоди – територія садиби "Затишна" (вул. Франка), урочище Скали р. Рибниця.

20.00 – Концертна програма етно-гурту "ЯгОди" (м. Львів)
Варіанти локацій:
а) у разі поганої погоди – територія ресторану "Водограй"
б) у разі хорошої погоди – територія садиби "Затишна" (вул. Франка), урочище Скали р. Рибниця.

21.00 – Початок етновечірки на території ресторану "Водограй" (open-air)

 

Заглибитися в себе і не тільки

2

З 7 по 9 липня у Франківську відбувається фестиваль психологічних розстановок "Родосвіт". Ще два дні в Івано-Франківському коледжі фізичного виховання пройдуть майстер-класи, міні-тренінги на увесь світ відомих майстрів в сфері розстановок. Ви зможете відчути себе частинкою однієї великої сім’ї, зрозуміти, куди ведуть ваші "корені", спробувати осягнути своє місце у світі. Це розвиток, обмін досвідом і самодослідження в режимі нон-стоп.

"Родосвіт" – це подорож, в якій кожного учасника неодмінно чекають відкриття, інсайти і можливість дотику до таємниць людської душі, обіцяють організатори. Питання реєстрації  0506368470 Лариса. Для студентів та освітян діють знижки.

Квиточки на "Родосвіт" можна придбати в кінотеатрі "Люм'єр".

9 липня з 11.00 по 16.00 у Франківську – день в рамках циклу семінарів "Феномени сімейних стосунків». Тематичний день буде присвячений ролі кожного з батьків – тата і мами  у розвитку дитини та з'ясуванню нюансів "Як говорити з дітьми про "це"? Діти і секс". Тема висвітлюватиметься психологами-практиками у форматі лекції-розмови, яка буде мало схожа на академічну лекцію, сімейні феномени обіцяють розкрити, опираючись не лише на сухі теорії наукової психології та психотерапії, а й на власну практику та життєвий досвід. Розкажуть: Олександра Фофанова  лікар, психотерапевт зі спеціалізацією в напрямку гештальт-терапії, батьківсько-дитячі відносини та сімейні системи. Власниця дитячого клубу "Дім чудес", мама сина. Тарас Шумиляк  психолог, гештальт-терапевт, що спеціалізується у роботі з сім'єю та дітьми, співзасновник благодійного фонду "Інститут психології сучасної культури". Батько двох синів, Чернівці. 

Місце проведення – Дитячий простір "Дім чудес", за адресою: вул. Довга, 46, навпроти 1-ї школи, біля 2-ї міської поліклініки. Запис за телефоном: 0504334119 – Леся.

3

Також 9 липня, у неділю, можна сходити на цікаву зустріч із лікарем-косметологом. Подію "ГОЛА Правда: молодість vs старість" влаштовує Natura Showroom, що на Мельника, 16 у Франківську. Заявлена лекція, що почнеться о 12.00, дасть відповіді на запитання: На який вік ви виглядаєте? Чи можете відверто сказати про недоліки у своїй зовнішності? Чи сприймаєте свою природність як красу? Пропонують відверто поговорити про те, як зупинити час і зберегти свою красу  внутрішню і зовнішню. Вартість участі 100 грн. Реєстрація обов'язкова  https://goo.gl/forms/5bFceWoHHM7Q4C1h1

 

Впасти в дитинство

4

У неділю, 9 липня, з 11.00 повертаємося у дитинство. Разом із малюком можна відвідати майстер-клас з виготовлення шоколадних цукерок, що його проводить Львівська майстерня школаду на вул. Левка Бачинського, 2. Година ремесла шоколадної справи, вартість 150 грн. Запис та дод. інформація за тел. 0986085709

А Перша сімейна ресторація Мулярових у неділю з 13.00 до 15.00 влаштовує кулінарний майстер-клас для діток. На свіжому повітрі та під керівництвом справжнього повара будуть готувати смачнющу українську страву – КНИДЛІ. Вартість майстер-класу – 80 грн. Попередній запис за телефоном +380973135411. Вулиця Чорновола, 5.

Майстер-клас з виготовлення цукрових дракончиків пропонує дітяча кімната "Дивограй". Початок в неділю, 9 липня, о 12:00 годині. "Наш дракончик буде виліплений з шоколадної мастики і приклеєний на цукрове печиво з сушеною журавлиною, яке буде залите айсінгом як пряник. Печиво діаметр 12 см. Буде смачно і красиво!" – анонсують організатори. Вартість 80 грн. Запис за телефоном 0504905557, 0974905557

 

Подивитися

У кінотеатр "Люм'єр" на пригодницький фільм "Людина-павук: повернення додому" також йдемо всією сім'єю. Це історія про шкільні роки Пітера Паркера, Людини-павука, якому доведеться зіткнутися з новими ворогами в Нью-Йорку. Вартість квитків – 50-70 грн.

 

Прочитати

Не ностальгія, а повернення до серйозної і смачної прози. Класика – Ернест Гемінгвей "І сонце сходить. Фієста". Роман можна щоразу відкривати як новий – у нюансах стосунків, спілкування і поводження героїв. Можна приміряти на себе і вживатися в образи. Можна повертатися до цього тексту, як до давнього знайомого і вірного друга. А з Гемінгвея щоразу виходить дуже добрий друг. 

5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: