fbpx

Як провести вихідні у Франківську: благодійний бал, театр або весна в Карпатах

Стиль життя 08:04, 10.06, 2017

Другий літній вікенд буде не надто спекотним, а тому і відпочинок КУРС підібрав спокійний і помірний.

Розважатися з користю

У неділю, 11 червня, у Бастіоні пройде Благодійний лікарський бал. Тут зберуться охочі допомогти втіленню благородної мети – зібрати кошти, які використають для придбання дуже необхідного пульсоксиметра для відділення недоношених дітей Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні. 

Вартість пульсоксиметра складає понад 50 тисяч гривень. Саме таку суму планують зібрати студенти під час заходу, запропонувавши присутнім взяти участь в різноманітних конкурсах, аукціонах тощо. 

Запрошення на подію можна отримати, зателефонувавши за номерами 0991897698, 0686816906.

Початок о 18 годині.

 

Читати

Книжка Тадеуша Ольшанського "Колись у Станиславові…" – хороший вибір на вихідні. Польський журналіст і публіцист Тадеуш Ольшанський народився і жив у Станіславові до 1933 року. До книжки увійшли спогади про події тих років, зокрема і згадки про єврейські погроми на території Галичини та україно-польські відносини того часу. Книга “Колись у Станіславові” стала певним путівником по вулицях Івано-Франківська. У ній автор згадує багато сімей, історичних фактів та спогадів про жителів Станіславова, а також його освітньо-культурний розвиток. Вона передає не лише хроніку тих часів, а присмак епохи. 

1

 

В театр

Івано-Франківський облмуздрамтеатр цими вихідними пропонує глядачам дві цікаві вистави. У суботу, 10 червня, на сцені театру глядачі зможуть побачити специфічну комедію за п'єсою Павла Ар'є "Слава героям". Це вистава-діагноз. Діагноз сьогоднішньому соціуму, історії і нашому майбутньому. Це приступ болісного сміху, що змінюється плачем. В основі сюжету лежить сучасна історія двох ветеранів – УПА та Великої Вітчизняної війни, яких доля зводить в одній лікарняній палаті.

У неділю, 11 червня, актори покажуть цьогорічну прем'єру "Пристрасті Тіля". Події у героїчній комедії переплітаються з подіями нашого часу. В образах героїв глядачі зможуть упізнати сучасні типажі і навіть окремих реальних персонажів.

2

 

 Дивитися

Сходити до кінотеатру радимо любителям американських коміксів. У "Люм’єрі" можна буде подивитися нову кінострічку "Диво-Жінка". 

Диво-Жінка – принцеса амазонок, у себе на батьківщині відома як Діана. Діана – досвідчена жінка, що володіє надлюдською силою, швидкістю, витривалістю, вміє спілкуватися з тваринами, а також використовує ласо Істини, за допомогою якого може змусити говорити правду, і неруйнівні браслети, які слугують захистом. Діана серйозна, досвідчена героїня, але в душі добра, доброзичлива і милосердна, готова надавати допомогу іншим.

До речі, у США за перший вікенд показів фільм узяв понад 100 мільйонів доларів касових зборів.

 

Подорожувати

Якщо міський гамір добряче втомив – рушайте в гори. Нам так пощастило, що Карпати поруч, чого б цим не користатися частіше?

І обирайте не тільки "розкручені" туристичні місця – відкривайте для себе глибоку Гуцульщину, не пошкодуєте.

Радимо, скажімо, гайнути у невеличке село Волова Верховинського району. Ми самі там побували недавно  маємо прекрасні враження. Тут можна очманіти від напоєного ароматом молодих трав повітря, посмакувати гуцульською кухнею, скупатися у кришталево чистій Костричі… Словом, для родинного відпочинку дуже добрий і ще й недорогий варіант. 

Обов'язково підніміться на якусь полонинку біля села  краєвиди неймовірні. І, до речі, там ще майже весна: саме доцвітають яблуні і бузок. Хіба не диво  весна у червні? Поспішайте ))

 

3

Погода обіцяє бути прохолодною, тому подбайте про те, щоб взяти з собою теплий одяг. У неділю, можливо, дощитиме.

Гарних вихідних!

Підготувала Олена Бас

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: