fbpx

Як провести вихідні у Франківську: з грибами і любов’ю

Стиль життя 08:01, 09.09, 2017

Найкращий спосіб провести ці вихідні у Франківську – це виїхати з нього. В Карпати, в ліс!

Ну, а кому ніяк не виходить – радимо фест любовної лірики та авторської пісні про кохання під романтичною назвою "Мовою серця".

 

На гриби

Та про лірику потім, спочатку про гриби. Гляньте, що робиться в соцмережах. Протягом тижня прикарпатці діляться світлинами грибів. Причому фотозвіти тихого полювання закидають з різних куточків області – Верховинщини, Косівщини, Долинщини, Надвірнянщини тощо. А погода на ці вихідні – казка…

Тому КУРС однозначно рекомендує рушати у гори. Як ні – є грибні місця поблизу Івано-Франківська. Іншої нагоди потішитися грибним сезоном цієї осені може й не бути.

 

Любити, слухати, дивитися

Протягом 8-9 вересня в Івано-Франківську проходить  унікальний Всеукраїнський фест любовної лірики та авторської пісні про кохання "Мовою серця".

Організаторами фестивалю є творче подружжя Ольги та Романа Бойчуків. На фестиваль приїдуть понад 100 учасників із 22 областей України.

Заплановані презентації, перфоманси, поетичні батли та завершальний гала-концерт 9 вересня о 18 годині в обласній філармонії. 

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться сьогодні об 11.00 у Народному домі "Просвіта" на Гушевського, 18.

Присутніх чекають поетичні виступи учасників конкурсів "Чуттєва жіноча поезія" та "Сила чоловічого поетичного слова". Крім того, вас чекає презентація книги Олексія Юріна з Черкас і Ліни Петляк з Івано-Франківська "Де живуть музи", а також конкурс авторської пісні.

О 13.00 у Просвіті відбудеться презентація роману київської авторки Олександри Малаш "Любові багато не буває". Поетичний перформанс "Лише ілюзії 2.0".

О 15.00 організатори фестивалю запошують у книгарню «Є» по Незалежності, 31 на творчу зустріч з письменниками Тетяною Белімовою, Нікою Нікалео, Володимиром Вакуленком.

У неділю, 10 вересня, у рамках фестивалю на Квадраті Курбаса відбудеться презентація книги еротичних поезій київської письменниці Антоніни Спірідончевої "Афродита".

А о 18.00 у Народному домі "Просвіта" – показ фільму "Політ золотої мушки". Хто не бачив стрічку, обов’язково радимо сходити і переглянути. Фільм, знятий за книгою львівського письменника-гумориста Богдана Волошина, складається з трьох новел. За сюжетом, маленька дівчинка, яку батько називає Миколою, розповідає три історії, що трапилися в селі: про футбольний матч, весілля і про заповіт діда. Кожна з цих історій щедро приправлена гумором та діалектизмами. До речі, зйомки проходили у селі Великий Ходак на Верховинщині.

1

 

Майстер-класи

Також цими вихідними франківців та гостей міста запрошують на кілька майстер-класів.

У "Бастіоні" по вулиці Фортечний провулок, 1 відбудуться майстер-класи з живопису та рисунку під керівництвом Володимира Прокопишина (в суботу з 13.00 та у неділю з 11.00).

Ціна: 50-80 грн

У неділю, 10 вересня, у "Львівській майстерні шоколаду" по вулиці Шевченка, 1 відбудеться майстер-клас з виготовлення шоколадних виробів.

Ціна: 150 грн

2

Тож гарного вам настрою і теплих вихідних!

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: