fbpx

Як прожити змістовні вихідні у Франківську

Суспільство 08:17, 27.01, 2018

Останні вихідні січня повертають нас до звичного ритму і укладу життя, у якому завше є місце для радісних занять із дітьми, здивування від спільних маленьких відкриттів, добрих книг і несподівано цікавих фільмів. Та КУРС наполегливо рекомендує сьогодні вранці відкласти родинні втіхи і почати вікенд серйозною темою – з презентації книг ветеранів російсько-української війни на Сході. Зустріч з авторами – це найменше, чим ми можемо віддячити захисникам.

Дізнатися про війну з перших уст

На презентації книг ветеранів АТО, яка відбудеться сьогодні, 27 січня, в Музеї визвольних змагань (вул. Тарнавського, 22) представлять чотири книги. Це повісті Костянтина Чабали "Вовче", Мартіна Бреста "Піхота", Юрія Руденка "Психи двох морів" та збірка оповідань воїнів, волонтерів і блогерів "14 друзів хунти". 

1

На події буде змога поспілкуватися з авторами, придбати книги та отримати автографи.
Модератор зустрічі з авторами – письменник Тарас Прохасько. 

Початок об 11.00. Вхід вільний.

Нагадаємо, блогерка Анна Скорина уклала "Книжкову Сотню", список з книжок про війну, які вийшли друком впродовж кількох останніх років. 

Долучитися до швейного марафону, щоби допомогти собакам

У суботу та неділю у Франківську продовжується швейний марафон "Поший_купи_собаку". Приймає "Клаптик. Творча майстерня & Швейний коворкінг".

2 Це благодійна акція, завдяки якій кожен зможе допомогти песикам з Благодійна організація "Дім Сірка" м. Івано-Франківськ

"Приходьте шити в нашу майстерню-коворкінг всі: дорослі і діти, молодь і не дуже, собачники і не зовсім! Ті, хто вміє шити, хто не вміє і хто мріє навчитися. Ми вам — викрійки, тканини, наповнювач, гарненькі швейні машинки, фахову підтримку і веселий настрій. 
Ви нам — свої творіння. Витративши не більше години свого часу, ви зможете пошити символ нового 2018 року — брелок, подушку, новорічну чи просто іграшку у вигляді симпатичного Сірка. Пошитих собак реалізуємо з вашою допомогою", – запрошують організатори марафону, який триває до 30 січня.

Отже, маємо ще кілька днів, щоби пошити і одразу купити собачку собі чи на подарунок; можна просто купити собі м`якого друга; якщо не хочете купувати, то допомогти продати комусь чи на подарунок. Ціни стартують від 50 грн. 

Швейний марафон триває з 10.00 до 20.00 у суботу та неділю. Простір ВДОМА за адресою вул. Січових Стрільців, 13, 4-й поверх (працює ліфт), домофон 13. Зголошуйтеся до Наталі – 050-992-10-72.

Знайти чотирилапого друга

Зустріч для малечі "Чотирилапі чекають на дітей: спілкування з собаками" влаштовують  у просторі ВДОМА в неділю, 28 січня.

3Організатори вже вдруге пропонують діткам познайомитися з собаками, які дуже люблять спілкування і спеціально навчені для гри з найменшими. "На вас чекають цікаві номери від наших чотирилапих гостей, багато любові та ніжності",  обіцяють організатори.

І зазначають, що таке спілкування може бути корисним, бо сприяє:
– Розвитку позитивних емоційних і розумових здібностей;
– Поліпшенню моторики і порушених рухових функцій;
– Позбавленню від страху, тривоги, напруги, агресії, недовіри і неуважності;
– Розвитку товариськості і дружелюбності;
– Значному поліпшенню фізичного стану.

Початок зустрічі о 15.00. Ціна заняття – 50 грн з однієї дитини, якщо дві і більше з однієї родини – 40 грн. Отримані гроші підуть на допомогу волонтерам АТО та на підтримку вільного простору.

Скульптура, розпис на склі, класичний живопис – відвідати майстер-класи у "Бастіоні"

І в суботу, і в неділю проходитимуть майстер-класи біля виставкової зали "Арт на Мур" у фортечній галереї "Бастіон".

4

Майстер-класи з живопису та рисунку під керівництвом Володимира Прокопишина щосуботи з 13.00, 15.00 та щонеділі об 11.00, 13.00 та 15.00.
Заняття зі скульптури щосуботи об 11.00.

У неділю з 14.00 – розпис на склі. Герої мультфільму "Крижане серце". Чарівна Ельза і кумедний Олаф на вибір

Майстер-клас у техніці "розпис на склі" з героями мультфільму "Крижане серце".

Вартість із матеріалами – 85 грн.

Зустрітися з відомим мандрівником і дізнатися, як приборкати крокодила

Відомий телеведучий Дмитро Комаров зустрінеться з франківцями у суботу, 27 січня.

5

Творча зустріч автора та ведучого проекту "Світ навиворіт" відбудеться у ККЗ "Арена Центр". Дмитро Комаров розповість про мандри та карколомні повороти сюжетів, нюанси зйомок та відкриття.

Бренд Gorgany, що підтримує цю зустріч, приготував для глядачів подарунки та участь у розіграші дуже цінних сюрпризів.

Початок – 15:00. Квитки на сайті : https://cshow.biz.ua/dmytro-komarov-frankivsk/

З точки зору котів: подивитися кіно, яке здивує

В суботу, 27 січня, в Intellect Hub на Вірменській, 1. Кіно з величезним успіхом пройшло по всіх Сполучених Штатах, зібравши рекордну для обмеженого прокату суму в 3 млн доларів, не залишивши нікого байдужим. Зворушливий і красивий, фільм про кохання кішки і людини, про те, які неймовірні історії іноді трапляються, якщо ти відкриваєш своє серце. Прекрасна операторська робота, красиві види Стамбула і кішки — ось секрет успіху цього фільму. Рекомендований сімейний перегляд.

Початок о 19.00. Вхід – 60 грн. Забронювати квитки або дізнатись деталі можна, зателефонувавши за номером  – 0992690409

 

Зануритися у пристрасні інтриги довкола класиків

У неділю  "Новий театр" дає виставу "Шекспір проти Шиллера".

6Трагікомедія – це сплав кохання, відчаю, пристрасті, інтриг, дружби, блюзнірства, краси і віри. Актори пропонують переосмислити творчість Вільяма Шекспіра та Фрідріха Шиллера. Вихор емоцій одвічних для людства тем.

Початок о 19.00, приміщення Театру ляльок на Незалежності, 10-а, замолення квитків за тел.: 098 66 75 200.

Провести журналістське розслідування разом із Генріхом Беллем та "Вавилонською бібліотекою"

"Свіжа", можна сказати "гаряча" книга, яку не можна оминути, – "Груповий портрет з дамою", виданий в грудні минулого троку у франківському перекладацькому проекті "Вавилонська бібліотека".

7Це перше українське видання роману німецького письменника Генріха Белля, лауреата Нобелівської премії з літератури 1972 року. Тема пам’яті про війну стала для автора визначальною. Героями його романів є люди, на долю яких невиправно вплинула друга світова війна. Проте визначальним для роману є історія особистості, у цьому випадку – історія жінки. Головну героїню звуть Лені Пфайфер.

Описуючи портрет головної героїні Лені Пфайфер, автор проводить журналістське розслідування – спілкується з друзями і колегами Лені, з її сусідами і ворогами. Кожен із них додає нові штрихи до образу цієї жінки. Так твориться роман – епічне полотно про покоління. Адже історія Лені – це не лише біографія однієї людини, а життєпис цілої нації, країни, епохи. Ви побачите довоєнну Німеччину, Німеччину часів Другої світової і повоєнну. Це роман про людей, які пройшли крізь найтяжчі роки ХХ століття.

Українське видання роману вийшло в перекладі легендарних Євгена Поповича та Юрія Лісняк в оновленому редагуванні Віктора Мартинюка, коректор тексту – Алла Журава. Візуальний супровід книжки створила Анна Альпатьєва. Обкладинка та ілюстрації в книжці слідують настрою роману. Художнім редактором є Андрій Сакун. Верстку та макет розробив Михайло Царик.

Українським виданням роману "Груповий портрет з дамою" видавництво "Вавилонська бібліотека" та Посольство Німеччини в Україні вшановує 100-ліття від народження одного з найвеличніших письменників ХХ століття, Генріха Белля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: