fbpx

На облраді "свободівець" дав вирішальний голос за питання, яке закликав не підтримувати

Політика 17:11, 22.12, 2018

Депутат Івано-Франківської обласної ради від ВО "Свобода" Михайло Іваночко різко змінив на протилежну думку про надання ділянки надр у користування ТОВ "Газовидобувна група". Виступаючи з трибуни із палкою промовою про олігархів та обкрадання держави, Іваночко закликав депутатів не віддавати надра невідомим фірмам, але за кілька хвилин сам дав голос за це питання.

У п'ятницю на другому пленарному засіданні сесії Івано-Франківської обласної ради депутати розглядали питання "Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю "Газовидобувна група" у користування ділянки надр". 

Заступник начальника управління екології та природних ресурсів Андрій Пліхтяк сказав, що рішенням пропонується погодити для ТОВ "Газовидобувна група" у користування ділянку з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі для дослідно-промислової розробки родовищ. 

Ділянка розташована у Долинському районі.

Після доповіді Пліхтяка депутатка Ольга Федишина звернула увагу, що у фірми статутний капітал лише 10 тисяч гривень, і поцікавилася, чи зможе вона провадити таку дороговартісну діяльність.

Далі слово взяв депутат Михайло Іваночко

"Свободівець" у палкій промові сказав, що не варто віддавати надра фірмам, які платять гроші олігархам, та закликав колег не голосувати за це питання.

"Вже другу сесію поспіль ми роздаємо наші українські надра невідомо яким фірмам, із сумнівним капіталом. Потім виявляється, що ці фірми жирують, біснуються, платять кошти нашим олігархам, які обдирають українську державу.

Буквально вчора чи позавчора ми бачили по телевізору, як зі славного українського підприємства, як вони заявляли, "Укргазвидобування" пачками викидали долари через вікна. У той час у нас на місці освітяни, лікарі, культура, спорт не мають коштів, щоб фінансувати заробітну плату й інші видатки. Тому у той час, коли місту Франківську не вистачає купу грошей, вони жирують і біснуються. І ми знову дерибанимо наші надра невідомо кому. Тому перед тим, як віддавати наші надра, треба думати, кому ми віддаємо, і точно знати, що робиться. Я пропоную не голосувати за це рішення", – виступив Іваночко.

Рішення підтримали 42 депутати  на 1 менше, ніж потрібно.

Через одне питання депутат Андрій Левкович попросив голову обласної ради Олександра Сича повернутися ще раз до цього питання.

"Пропоную повернутися до попереднього питання, так як не стало одного голосу, а це питання дуже важливе і на комісії отримало позитивний висновок",  сказав Левкович.

Після повторного голосування рішення підтримали 47 депутатів.

Серед них був і голос Михайла Іваночка, який кількома хвилинами раніше з трибуни полум`яно закликав депутатів не голосувати за це питання. Проголосували "за" й інші "свободівці", їхня підтримка стала вирішальною: рішення прийняли. 

З результатами голосування можна ознайомитися за посиланням>>

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: