fbpx

Як та навіщо у Франківську квартирні злодії позначають квартири

Суспільство 06:44, 27.07, 2016

Наприкінці минулого тижня патрульна поліція Івано-Франківська попереджала про активізацію квартирних злодіїв. Період відпусток – "золотий час" для крадіїв. Щоб визначити потенційну "жертву", вони ставлять біля дверей квартири відповідні позначки.

Нещодавно дивні знаки були помічені у будинку на вулиці Галицькій. Франківчани також розповідали, що спостерігали подібне у будинках на вулицях Вовчинецькій та Хотинській. А вже невдовзі своєрідні знаки, залишені кульковою ручкою біля своїх квартир, помітили мешканці новобудови по вулиці Сахарова.

Зазвичай, злодії позначають квартири знаками "+" та "–". Наприклад, було зафіксовано наступну схему: невідомий чоловік обдзвонює квартири з вигаданою легендою благодійника чи щось подібне. Після цього біля квартир, де йому відчиняли, чоловік малює позначку "+", а де нікого вдома не виявилося – "–".

Окрім позначок на дверях, злодії "маркують" потенційних жертв з допомогою сірників та пластиліну  вони залишають на дверях сірникові коробки, вставляють у замкові щілини сірники і навіть заліплюють їх пластиліном. Якщо мітка залишається на місці тривалий час, для них це є ознакою того, що у квартирі давно не було господарів і оселя перебуває без нагляду.

Управління поліції охорони в Івано-Франківській області застерігає краян і закликає бути пильними.

Якщо ви бачите підозрілих людей у будинку чи дивні "мітки" – негайно телефонуйте на "102" або зверніться до найближчого закладу, у якому встановлено систему "Термінового виклику поліції". Як правило, поліцейські охорони прибувають на такі спрацювання за лічені хвилини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: