fbpx

Стати поруч з героями, підтримати футбол, посмакувати кіно та каву: як цікаво провести вихідні у Франківську

Стиль життя 08:14, 14.10, 2017

Ці вихідні пройдуть під знаком свята Покрови. І хоч у Івано-Франківську відбудеться багато різних подій, Дню захисника України сьогодні, 14 жовтня, будуть присвячені головні з них. Неділя потішить кавою.

Пройти разом із героями

Ходою ветеранів визвольних змагань та фестивалем патріотичної пісні вшанують сьогодні захисників у Франківську. 

Головні урочистості відбудуться у Франківську 14 жовтня. О 13.15 у Меморіальному сквері розпочнеться панахида за полеглими. Їй передуватиме хода ветеранів визвольних змагань – від вулиці Лепкого, 46 – вул. Гнатюка – вул. Франка – вул. Мельника – Меморіальний сквер.

1

Після чого (орієнтовно о 13.45) урочиста хода пройде від Меморіального скверу вулицею Незалежності до Вічевого майдану. Участь у ході візьмуть не лише ветерани та учасники бойових дій УПА, до них приєднаються учасники війни на Донбасі.

З 14.00 на Вічевому майдані – офіційні урочистості, які розпочне екуменічний молебень. Під час урочистостей нагороди легендарних командирів УПА Степана Бурдина та Дмитра Гаха, які загинули в 1945 році, вручать їхнім синам. Свято продовжить о 15.00 Фестиваль патріотичної пісні.

Зважаючи на те, що франківцям полюбилися родинні свята в мікрорайонах, 15 жовтня такі організують у дворах на вулицях Довгій, 83 та Військових Ветеранів, 3-4, а також біля Княгинина, на Галицькій, 40. Всі об'єднає патріотична тематика.  

Побачити своє відображення

Останній день, коли можна побачити у Ратуші виставку фотографій прикарпатських та польських фотохудожників "Відображення і тіні".

2

Автори працюють у новій популярній тепер формі – стріт-фото. 

Експозиція розгорнута на другому поверсі обласного краєзнавчого музею. Вхід – 5 грн.

Підтримати й уболівати

На стадіоні "Рух" у Франківську сьогодні зіграють футбольний клуб "Прикарпаття"  та команда "Буковина".

3

Буковинці в поточному сезоні є міцним середняком другої ліги. Майже половину зіграних матчів "Буковина" завершила внічию. Цікаво, що безпрограшна серія суперника франківців триває чотири матчі. Останньої поразки буковинцям завдало саме "Прикарпаття". 10-го вересня франківці переграли чернівчан на їхньому полі з рахунком 2:1. Після того "Буковина" не пропустила жодного гола. 
Початок матчу о 15.00. До речі, завтра на гру всі гравці, тренери та персонал івано-франківського клубу вийдуть у футболках з символікою "Прикарпаття" та гаслами "Слава Україні! – Героям Слава!" 
 

Поринути у мелодію почуттів

Вечір сьогоднішнього дня варто віддати пісні у виконанні відомої співачки, "голосу України" Христини Соловій. Голос, що зачаровує з першої пісні. Музика, яка зворушує серця. Це буде романтичний вечір з проникливою атмосферою лірики родом з Карпатських гір.

 

"Знаю, що Raffaello готують для вас багато сюрпризів на концертах. А я зі своєю командою виконаю оновлену програму з особливим світловим шоу та відеорядом. Це буде ніжний та чуттєвий вечір. Окрім вже відомих вам пісень, ви почуєте мою нову авторську творчість. І я щаслива, що люди люблять і хочуть чути народну пісню. Тому для туру я готую кілька несподіванок – рідкісні народні пісні з різних куточків України, у які я закохана", – анонсувала свій виступ у Франківську Христина Соловій. 

Концерт відбудеться у драмтеатрі, початок о 19.00

Вартість квитків – від 350 грн. 

Вийти за права тварин

Марш за права тварин у Івано-Франківську розпочнеться в неділю, 15 жовтня, о 12.00. Збір – біля готелю "Надія", навпроти пам'ятника Франку. Хода пройде по "стометрівці" та зупиниться на Вічевому майдані. 

4

Цим маршем франківчан запрошують приєднатися до всеукраїнської акції. Подія покликана об'єднати не тільки зоозахисну спільноту, а й небайдужих людей та заявити владі і громадськості, що тисячі українців готові боротися за гуманність і права тварин.

"Ми вийдемо для того, аби покласти край знущанням над тваринами в цирках і сфері розваг, закликати владу впровадити дієві механізми боротьби з живодерами та садистами, звернути увагу українців на експлуатацію тварин у всіх сферах людської діяльності, у тому числі в харчовій промисловості та моді", – декларують організатори маршу.

На Вічевому майдані пройде мітинг. 

Зігрітися кавою

Погода шепоче, що пора грітись. Може, кавою? 

5

Фабрика Кави, що на Південному Бульварі, 35, у неділю, 15 жовтня, проводить для відвідувачів дегустацію різних сортів обсмажених зерен і допоможе обрати той, що до до смаку. Також професіонали кавової справи розкажуть, як правильно дегустувати напій. 

Cupping влаштовують з 17.00 до 18.00.
Вхід вільний.

Потрапити в міжчасовий портал у Карпатах

На великий екран вийшов пригодницький фільм "Сторожова застава", знятий режисером Юрієм Ковальовим у жанрі фентезі. Дія відбувається у Карпатах – зйомки проходили на скелях Бубнище, що в Долинському районі на Івано-Франківщині. 

 

За сюжетом, в українських Карпатах трапилася аномалія, якої раніше не було за всю історію людства. Сонячне затемнення вплинуло на те, що відкрився міжчасовий портал, який переніс хлопчика Віктора в середньовічну Київську Русь, в 1120 рік від Різдва Христового. Там школяр знаходить славних легендарних богатирів, про реальне існування яких ніхто достеменно не знав. Вони повинні боротися проти армії половців, які хочуть досягти перемоги за будь-яку ціну. Для цього герої використовують не тільки всю доступну для того часу зброю, а й чорну магію і таємничі предмети. І їм потрібен Віктор, який за легендами повинен відкрити силу могутнього артефакту. 

Сеанси в кінотеатрі "Люм'єр": 10.00, 12.10, 14.30, 19.05, 21.25. Є вікові обмеження – від 6 років. 

Вартість квитків – від 60 грн. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: