fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Як українцям жити впевнено: Дерев’янко обговорив свій план побудови успішної країни з мешканцями Чернівців. ФОТО

Як українцям жити впевнено: Дерев’янко обговорив свій план побудови успішної країни з мешканцями Чернівців. ФОТО

Політика 15:09, 19.11, 2018

Один з лідерів РНС, кандидат в Президенти, народний депутат Юрій Дерев’янко зустрівся з мешканцями Чернівців, з якими обговорив свою президентську програму та відповів на питання, які найбільше хвилюють людей.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

Зокрема, політик заявив про необхідність кардинальної побудови нової системи, а не ремонтування старої. Юрій Дерев’янко пропонує запровадити в Україні неоекономіку, цифрову державу та елементи прямої демократії.

На його думку, це дозволить людям жити впевнено, мати якісну освіту, гідну роботу та зарплату, сучасну медицину та забезпечену старість.

Учасники зустрічі попросили Дерев’янка пояснити, яка ситуація зараз із законопроектами щодо розмитнення так званих "євроблях".

"Я заблокував ці законопроекти, бо там справді будо кнопкодавство. Ці законопроекти, які вони хочуть протягти, абсолютно не для людей, які не можуть дозволити собі нові машини. Я за те, аби дати можливість на певний час людям доступно розмитнити автомобілі", – сказав Дерев’янко.

Присутні підтвердили, що більшість з них купують машини, яким вже понад 10 років.

Також чернівчани поцікавились, що можна зробити, щоб чиновники та влада виконували Конституцію.

"Має бути проста процедура імпічменту, я зареєстрував законопроект, якого вони бояться, як чорт ладану, і навіть не включають його в порядок денний. Президент не повинен мати конфлікт інтересів, Порошенко сьогодні доганяє всіх олігархів і тотально покриває корупцію, порушуючи Конституцію. Якщо всі отримають чіткий меседж, що Президент у нас не є безкарним, то і судова, і правоохоронна та інші системи запрацюють по-інакшому. Зміни потрібні конкретні і чіткі", – пояснив свою позицію політик.

Чернівчани запитали також про можливість зняття недоторканності з депутатів.

"Я за те, аби не було недоторканності ні в кого – ні в депутатів, ні в Президента. Ми маємо зробити так, аби вибудувати такі правила, за яких ми будемо жити гідно, не будемо нічого боятись, нас не будуть мати за рабів", – сказав Юрій Дерев’янко.

Людей також хвилювала ініціатива запровадити податок на заробітчанство.

"Це взагалі знущання. 11 млрд в рік заробітчани відправляють в Україну, 20% з яких наша влада хоче вилучати. Це як в анекдоті "як зробити, щоб корова давала більше молока? Менше годувати і більше доїти", – обурився нардеп.

Люди запитали в Дерев’янка, як він ставиться до подвійного громадянства.

"Зараз це заборонено, але немає покарання за це. Вважаю, має бути можливість українцям самостійно вирішувати ті проблеми, які держава вирішує. Людина в Румунії може отримувати значно більшу пенсію. Людина має мати вибір. Але якщо людина має 2 громадянства, вона не може займати в державі якісь державні посади, бо це не коректно, маємо захищати нашу державність. З точку зору прав людини людина має право на краще життя. Але я б хотів, щоб ми це краще життя тут будували і пишались своїм українським громадянством", – сказав Дерев’янко.

Нагадаємо, з 20 обласних організацій партії "РУХ НОВИХ СИЛ", які провели свої конференції, 13 організацій рекомендували підтримати кандидатуру Юрія Дерев’янка на пост Президента України від РУХУ НОВИХ СИЛ.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: