fbpx

Як вибрати безпечні ялинкові прикраси

Здоров'я 12:08, 07.12, 2016

Новорічний декор, крім радості, може нести приховану загрозу здоров'ю.

Найнебезпечніші – ялинкові іграшки з дешевого пластику. Разом із ними в оселю потрапляє величезна кількість токсичних речовин – ртуть, миш'як, формальдегід і мідь, з посиланням на Держспоживстандарт пише 4mama.

Не менш шкідлива і фарба, якою покривають іграшки. Вона може викликати навіть серйозне отруєння, адже до складу барвника часто входить важкий метал свинець.

Якщо після прикраси житла у когось із домочадців почалася алергія або сильний кашель – зверніть увагу на найяскравіші іграшки, причина може бути саме у них.

З обережністю потрібно поставитися і до вибору штучної ялинки. Дерево може бути виготовлене з низькопробного пластику, а ще на гілках може збиратися багато пилу – ідеальне середовище для розмноження пилових кліщів, які викликають алергію.

Крім того, електрична гірлянда, якою прикрашають зелену красуню, розігріває пластик. У такому випадку ялинка починає виділяти у повітря небезпечні речовини.

Як же убезпечити себе і близьких від "отруєних" свят? Перш за все купуйте якісні новорічні іграшки. Хороші прикраси радуватимуть око довгі роки, і фарба з них не злізе.

Перевагу віддавайте вітчизняним виробникам, із маркуванням державного стандарту.

При покупці понюхайте вироби. Якщо дощик, гірлянда або іграшки віддають хімією або з них буквально на очах обсипаються блискітки – їм не місце на вашій ялинці.

А найбезпечніший декор – це прикраси, зроблені своїми руками. 

Нагадаємо, у Франківську мають намір цьогоріч встановити штучну загальноміську ялинку вартістю більш як півмільйона гривень.

Ще 2 млн грн витратять на святкову ілюмінацію. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: