fbpx

Як вибрати посудомийну машину: три поради для вдалої покупки

Суспільство 14:39, 26.09, 2018

Посудомийну машину купують в останню чергу, адже досі багато сімей вважають цю техніку за розкіш. Останнім часом пропозиції брендів стали більш доступними, тому, сподіваємося, дедалі більше сімей українців довірятимуть свій посуд машині.

Поговоримо про те, як вибрати посудомийну машину, адже різновидів цієї техніки чимало.

 

Енергоефективність: як вибрати машину з низькими витратами

Посудомийна машина споживає два ресурси – електроенергію та холодну воду. Розповсюджений міф про те, що ця машина витрачає зайві гроші, не відповідає дійсності, адже сучасна техніка має системи енергозбереження, які зменшують витрати побутових приладів до мінімуму. Так, наприклад, можна обрати енергоефективну модель, що витрачає на 30% менше води під час кожного сеансу, отож економія виходить солідна.

Дізнатися більше про оптимальний вибір посудомийної машини допоможе цікавий гайд на сайті www.electrolux.ua, де можна переглянути також моделі Electrolux із різними класами енергоефективності. Однак в цієї марки це завжди клас не нижче А, за шкалою, де А++++ найвища оцінка, D – найнижча.

 

Компактність: чи підійде посудомийна машина для маленької кухні

Чимало сімей думають насамперед про площу, якої вимагає побутова кухонна техніка. Навіть якщо місця вдосталь, доведеться посунути деякі меблі, які, найчастіше, встановлено на постійно. Зайвого простору кухні, власне, не буває, отже питання компактності стоїть дуже гостро. Що радять спеціалісти?

1

Насамперед варто подумати, чи окремо буде розташована машина від кухонних меблів, чи її треба встановлювати в нішу. Вбудована техніка вирішує проблему, коли мало місця, але вимагає додаткової послуги монтажу, навіть іноді доводиться переробляти самі меблі. Вирішивши це питання, вже можна впевнено обрати один із типів машин:

  • вбудована компактна;
  • вбудована повнорозмірна;
  • окремо розташована компактна;
  • окремо розташована повнорозмірна.

Компактний розмір дозволяє мити водночас 5-6 комплектів посуду, повнорозмірна – 10-12 комплектів, тож ця інформація теж полегшує вибір.

 

Режими миття: каструля чи кришталь

Не диво, що для різного посуду треба різного підходу. Чи в змозі ваша посудомийна машина впоратися із підгорілим брудом на донці каструлі? Це залежить від того, чи добре вона розігріває воду для миття. Важкі моменти потребують температури мінімум 70 ℃, але не кожна посудомийна машина має цей режим.

2

Також для делікатного посуду – скляних келихів, тарілок, коштовного фарфору – слід обирати машину, що володіє потрібними режимами. Інакше можна пошкодити скляні речі або зіпсувати малюнок на посуді.

Обирайте посудомийну машину, виходячи з характеристик її ефективності та потрібних режимів, далі зважайте на габарити та можливість вбудувати її в ваші кухонні меблі. Тоді покупка буде легкою і приємною, адже уважний підхід застрахує від розчарувань!

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: