fbpx

Які бувають автомобільні диски

Суспільство 16:48, 11.04, 2019

Якщо автомобіліст XXI століття говорить про колесо, він має на увазі автомобільний диск, від якого залежить багато чого, а іноді навіть все.

Види дисків

Виробники автомобільних комплектуючих можуть сьогодні запропонувати споживачеві наступні групи колісних дисків: штамповані, литі, ковані, комбіновані, а також композитні колеса. Одразу варто зазначити, що останній вид дисків коштує неймовірно дорого, тому поки широкого поширення вони, на жаль, не отримали. А от всі інші види коліс користуються великою популярністю і завжди в наявності https://avtodiski.net.ua в провідних магазинах.

1

Отже, почнемо з огляду "штамповок", які мають право називатися найбільш поширеними в силу своєї бюджетности і невибагливості.

  • Штамповані залізні диски

Популярність штампованих дисків визначається в першу чергу їх дешевизною. Такі диски встановлюють на всі бюджетні моделі автомобілів.

Вони практично незнищенні: на відміну від інших типів коліс, "залізяки" при ударі тільки гнуться, а не розколюються. Тому їх дуже легко відновлювати і використовувати далі. При цьому вони досить дешеві, тому навіть якщо їх з апетитом з'їсть іржа, то придбання нових дисків не стане грабунком для вас.

  • Литі диски

Головна перевага легкосплавних литих дисків полягає в їх легкості. Стандартне лите колесо, виготовлене з алюмінію, легше залізного приблизно на кілограм.

Литі диски – найпопулярніший варіант, тому можна знайти диски r15 та інші розміри.

До того ж вони практично не піддаються корозії, і технологія їх виготовлення дає можливість надавати їм будь-якої форми, що вкрай важливо для дизайну.

  • Ковані диски

Різновид штампованого, але вже гарячого способу. Крім того, при їх виробництві використовують алюмінієві або магнієві сплави. Це найлегші з усіх згаданих дисків. Від литих ковані колісні диски відрізняються ще й тим, що при ударі вони не дають тріщину, а гнуться, тому їх можна досить просто відремонтувати.

  • Комбіновані диски

Цей вид дисків поєднав в собі характеристики і литих, і кованих виробів. До литих дисків кріпляться ковані обручі. Таким чином, виробник може мудрувати з дизайном і надавати колесу міцність кованих. У таких коліс практично немає недоліків, крім одного – дуже висока ціна. Але, як то кажуть, краса вимагає жертв, а коли мова йде про міцність і безпеку, то компроміси недоречні.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: