fbpx

Яремчанщина сплатила майже 500 тисяч гривень військового збору

Економіка 09:58, 12.11, 2014

З початку запровадження військового збору від платників Яремчанського регіону до бюджету надійшло 486,2 тисяч гривень цього збору, з них 180 тисяч гривень сплачено в жовтні поточного року.

Про це повідомила Дарія Мироняк – перший заступник начальника ДПІ у м. Яремче, передає КУРС із посиланням на ДФС в Івано-Франківській області.

"Ми постійно наголошуємо на необхідності відповідального ставлення до нарахування та сплати військового збору, адже зібрані кошти безпосередньо спрямовуються на потреби наших військових", – зазначила посадовець.

Зазначимо, Податковий кодекс України передбачає, що ненарахування, неутримання або несплата податків тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі 25% суми податку, що підлягає нарахуванню або сплаті до бюджету. Ті самі дії, вчинені повторно протягом 1095 днів, тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі 50%, вчинені втретє та більше – штраф у розмірі 75% суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплати до бюджету.

Крім того, у день настання строку погашення податкового зобов’язання нараховується пеня із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, чинної на день виплати доходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: