fbpx

Яценюк вважає уникнення дефолту одним з досягнень нового уряду

Політика 11:52, 06.06, 2014

Україні вдалося уникнути дефолту, але уряду ще доведеться йти на непопулярні кроки для стабілізації економіки.

Про це у парламенті в п'ятницю заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, звітуючи за 100 днів діяльності свого уряду,  передає "Українська правда".

"Нам вдалося уникнути в економічній сфері цього жахливого слова дефолт, а простіше кажучи, банкрутства країни. Всі соціальні виплати, пенсії і заробітні платні, всі соціальні стандарти, прийняті чинним законом про державний бюджет, виплачуються", – сказав він.

Яценюк нагадав, що уряд за цей період отримав фінансову допомогу від наших західних партнерів, а саме: відновлення співпраці з МВФ, Світовим банком, ЄБРР, урядом США, Канади, Японії, Євросоюзу з макрофінансовою допомогою:

"Це дало можливість країні платити людям, не впасти в економічну прірву, з якої треба виходити десятки років".

Яценюк попередив, що в рамках програми з економічної стабілізації країни уряд змушений був йти і продовжуватиме йти далі на непопулярні, але вкрай необхідні кроки, яким зараз ніхто не буде аплодувати.

"Але для того, щоб вилікувати хворобу економічної розрухи, ми повинні пройти через складні, але правильні заходи економічної стабілізації…

Ці таблетки кислі, але їх треба використати, щоб потім організм української економіки був сильний, живий і здоровий",  зазначив прем'єр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: