fbpx

Яценюк вимагає від голів ОДА термінового зведення оборонних споруд через загрозу військового вторгнення Росії

Суспільство 10:54, 22.04, 2015

Глава Уряду вимагає від керівників ОДА виконання завдань щодо зведення фортифікаційних споруд на державному кордоні.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від голів обласних державних адміністрацій негайного виконання завдань щодо зведення фортифікаційних споруд на українсько-російському державному кордоні. Про це він заявив на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій у форматі селекторної наради з керівниками ОДА.

Арсеній Яценюк зазначив, що до 8-9 травня “безпосередньо шанси на пряме військове вторгнення є, але вони не надто високі”. “Тому що Росія буде вичікувати, в тому числі й щодо остаточного рішення щодо санкцій, яке повинно бути в червні”, – вважає глава уряду.

У той же час, “абсолютно правильно, що треба боротися з диверсійною роботою, надто висока загроза сьогодні залишається”,  наголосив він.

Одне з головних завдань, підкреслив Яценюк, – це будівництво фортифікаційних споруд.

“Це завдання обласним адміністраціям, яке Президент і Уряд дали вже практично два місяці тому. Ми вимагаємо конкретних результатів”,  звернувся прем’єр до керівників обласних адміністрацій.

“Друге – це оновлення і ремонт техніки та придбання нової техніки і озброєнь. Жодного дня зволікань. Ми повинні бути готові до всіх сценаріїв розвитку подій”,  наголосив Арсеній Яценюк, інформує Урядовий портал.

Минулого тижня близько 400 івано-франківських будівельників відправилися на Схід, щоби звести 12 фортифікаційних об’єктів на першій та другій лінії оборони на території Костянтинівського району Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: