fbpx

"Є атаки на новий генплан": Марцінків пояснив, чому у Франківську ліквідували департамент архітектури

Політика 13:13, 18.12, 2018

Через судову тяганину з фірмою "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" Костянтина Бородайка міська рада Івано-Франківська ліквідувала Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини.

Рішення про ліквідацію ухвалила міська рада у п’ятницю, 14 грудня. Сьогодні міський голова Руслан Марцінків та його заступниця Вікторія Сусаніна пояснили доцільність такого рішення.

"Ліквідаційна комісія поки що не створюється, але цей крок був вимушений, у зв’язку з тим, що у нас є судова справа, – пояснила Вікторія Сусаніна. – Всі процедури, які були пов’язані з департаментом, і всі договори будуть залишатися в силі. Тобто договори по генплану, по червоних лініях, по історико-опорному плану".

Йдеться про позов фірми "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд", фактичним власником якої є забудовник Костянтин Бородайко.

Як писав КУРС, Львівський апеляційний суд 24 вересня зобов’язав Івано-Франківську міську раду усунути перешкоди в користуванні земельною ділянкою площею 4 га ТОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" та заборонив Івано-Франківській міській раді приймати рішення про затвердження змін до Генерального плану міста Івано-Франківська в частині, що стосується цієї території. 8 жовтня міська рада подала касаційну скаргу на постанову Львівського апеляційного суду. 

"Ви знаєте, що у нас є судові спори. Одне з підприємств вимагає видати містобудівні умови і обмеження по озеру, а крім того, постійно є атаки на прийняття нового Генерального плану міста Івано-Франківська. Це в першу чергу рішення для того, щоб захистити працівників нашого департаменту архітектури. Його функції і повноваження не зміняться", – запевнив Руслан Марцінків.

Нагадаємо, Генеральний план міська рада планувала затвердити восени. Але через судову тяганину перенесла його затвердження на березень наступного року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: