fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Поліція розслідує кримінальне провадження за фактом виділення матеріальної допомоги начуправління культури Петрику

Поліція розслідує кримінальне провадження за фактом виділення матеріальної допомоги начуправління культури Петрику

Суспільство 13:32, 11.02, 2016

Поліція розслідує кримінальне провадження за фактом виділення екс-міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом майже півмільйона гривень на покращення житлових умов начальнику управління культури МВК Мирославу Петрику.

Про це прокурор Івано-Франківської області Владислав Братюк повідомив на прес-конференції.
"За цим фактом проводиться розслідування кримінального провадження. Ним займається головне управління Національної поліції в області. Наразі слідство не закінчене", – зазначив Братюк. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус в останні дні своєї каденції виділив з міського бюджету на придбання житла начальнику управління культури МВК Мирославу Петрику 475 тисяч гривень. 

Прокурор області також зазначив, що питання щодо нераціонального використання коштів є і до голови облдержадміністрації Олега Гончарука.
 
Владислав Братюк пообіцяв, що питання незаконного використання державних коштів буде пріоритетним у роботі прокурорів і вони не зважатимуть ні на прізвища, ні на посади, які фігуруватимуть у справах.
"У пріоритеті нашої робити є правомірність і ефективність використання державних коштів. У цих питаннях я безкомпромісний, ми не дивитимемось ні на людей, ні на посади. Ми не будемо говорити  та то таке, то небагато. Ми постійно моніторимо законність витрачання державних коштів. Краще цю роботу робити на стадії попередження і недопущення. Це має стимулювати розпорядників державних коштів краще слідкувати за витратами. Але людська природа така, що завжди знайдеться той, хто захоче ризикнути",  заявив Владислав Братюк.

Нагадаємо, Мирослав Петрик після отримання матеріальної допомоги пояснив, що мешкає в аварійному будинку з двома дорослими синами і внуками. Тому франківські активісти перевірили, як живе "бідний" чиновник.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: