fbpx

"Є ресурс – в селах", – обласний комісар Володимир Ярмошук про те, як виконати план мобілізації на Прикарпатті

Суспільство 13:35, 26.03, 2015

Про те, що планове завдання під час теперішньої хвилі мобілізації буде виконано, на нараді з головою Івано-Франківської ОДА відрапортував обласний військовий комісар Володимир Ярмошук.

Обласний воєнком Володимир Ярмошук похвалив за виконання мобілізації Калуський район, Болехівську міську раду, місто Івано-Франківськ та Яремчанську міськраду. Він порівняв Яремче, де зараз призвали 20 чоловіків, із Тлумачем, де мобілізовано 4 чоловіки із "запланованих" 32.

"Попрошу вас, голови РДА, військові комісари, – працюємо! В цілодобовому режимі! На вихідних! Всі працюють",  звернувся воєнком до відповідальних за мобілізацію на нараді з головою ОДА, яка сьогодні відбулася в Івано-Франківську.

"Будь ласка, допоможіть їм, воєнкомам, бо ви, голови районів, теж несете відповідальність за проведену мобілізацію. Сказав обласний прокурор, що ще нікого не призвали із РДА. Якщо треба, ідемо до вас і призвемо ваших людей", – намагався вплинути обласний воєнком.

"Але ж є у нас люди. Є ресурс – є в селах. Прийти на підприємство чи в організацію – це найпростіше – і вручити стос повісток. Треба йти в село. Там є багато людей, які ухиляються",  так бачить спільну роботу воєнкомів і очільників районів обласний воєнком Володимир Ярмошук.

За його словами, за кордон виїхали 25%. Решта – "сидять в селі, ховаються".

"От зранку приїжджаємо в село Поляницю – 80 повісток. З них вручили одну. Решта дворів закриті. Тому, що коли машина виїжджає з Надвірної, в Поляниці вже знають. І не тільки по Поляниці так. І по Городенці, і в Галицькому районі", – ілюструє обласний воєнком.

"Планове завдання нами буде виконане. Якщо голови районних адміністрацій докладуть максимум зусиль з військовими комісарами. Поверніться до них, будь ласка, лицем, шановні голови, і допоможіть. Бо перше питання, яке поставив президент, – це виконання плану мобілізації",  підсумував Володимир Ярмошук.  

На теперішній хвилі мобілізації до ЗСУ планують призвати 500 чоловіків з Івано-Франківщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: