fbpx

"Посттравматична рапсодія" у Франківську: російський актор зіграв у фільмі про добровольців за міномет

Стиль життя 18:38, 15.03, 2018

Сьогодні в кінотеатрі "Люєм’єр" в Івано-Франківську представили епічну драму Дмитра Корчинського "Посттравматична рапсодія" – інтелектуальний арт-хаус по-українськи, який вас точно здивує.

Перед показом творча група фільму дала прес-конференцію.
За словами автора сценарію Дмитра Корчинського, ідея створення фільму прийшла до нього ще під час Іловайського котла (серпень 2014-го року).

"Українському кіно важко пробитись через російський і світовий кінематограф. Але в минулому році був бум з нашими фільмами, такими як "Кіборги", "Сторожова застава", "DZIDZIO Контрабас", – зазначив Корчинський. – Цей фільм присвячений добровольцям. Цей фільм арт-хаусний, це не блокбастер. Тут будуть якісні діалоги. Фільм робився добровольцями, і знімались в ньому справжні бійці різних батальйонів і волонтери".

Він зазначив, що фільм зроблений для того, щоб пропагувати добровольчий рух в Україні.

Стрічка розповідає про бійця добровольчого батальйону Сашка, що вижив після обстрілу під Іловайськом. Цього героя зіграв актор з Клубівців Тисменицького району Назар Борушок.

"Цей фільм для розумних людей, після нього захочеться заново перечитати підручник з української історії", – зазначив Борушок.

Композитор фільму Тарас Компаніченко розповів, що у фільмі багато поетичних діалогів.

"Ми навчились говорити з українцями мовою високого стилю", – каже він.

Назва фільму пов'язана з посттравматичними розладами.

"Вже 500 самогубців в Україні є серед бійців. Нам легше допомогти тим, хто мав контузію чи втратив руку, аніж тим, в кого посттравматичний синдром", – зазначив Дмитро Корчинський.

Бюджет фільму його творці точно не підрахували. Кажуть, що багато що робилося бартером. А актор Анатолій Пашинін попросив за гонорар міномет для батальйону (нагадаємо, Пашинін пішов добровольцем у 8-й окремий батальйон УДА). Інші актори зіграли безкоштовно.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: