fbpx

Єдиний інформаційний центр для учасників АТО та їх сімей вирішуватиме всі їхні проблеми

Суспільство 16:43, 24.03, 2015

Сьогодні в Івано-Франківській ОДА відбулася зустріч представників влади із учасниками АТО, їх родинами та волонтерами, на якій їх ознайомили із Єдиним інформаційним центром для учасників АТО та їх родин, який запрацює в Івано-Франківську наприкінці тижня.

Як повідомляв КУРС, в Інформаційному центрі буде єдина база реєстрації звернень і працюватиме "гаряча лінія", дзвінки на яку будуть безкоштовними.

Усі департаменти і військкомати області будуть пов'язані з Інформаційним центром, а в кожному районі будуть посадовці, відповідальні за конкретні питання – чи то земельні, чи медичні, чи соціальні.

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук звернувся до присутніх із проханням допомогти контролювати своєчасне виконання посадовцями їхніх обов’язків. А відкриття Єдиного інформаційного центру для учасників АТО унеможливить їх "ходіння по кабінетах". Тут усі звернення записуватиме одна відповідальна особа і одразу буде відповідальна за їх вирішення чи то на місці, чи то перенаправляючи до відповідних служб. Ця ж особа буде зобов’язана в кінцевому результаті дати остаточну відповідь.

"Наша сьогоднішня зустріч є початком повернення елементарних боргів, якими ми зобов'язані всім вам – всім тим, хто в перших рядах виконували свій громадянський обов'язок", – зазначив Гончарук.

Волонтери, які були присутні на зустрічі, зазначили, що на сьогодні є чимало юридичних питань, які в силу чинного законодавства вирішити саме таким шляхом буде неможливо. І навіть якщо в райцентрах запрацюють представництва Єдиного інформаційного центру, то учасникам АТО все одно доведеться звертатися до окремих установ, якщо для цього буде потрібна їх присутність.

Єдиний інформаційний центр для учасників АТО працюватиме на базі відділення Департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА, що знаходиться на вулиці Леся Курбаса. Роботу центру в тестовому режимі планується розпочати вже наприкінці тижня, проте Гончарук твердо зазначив, що звертатися можна буде вже з понеділка. Про перші результати роботи і про перші кроки пообіцяв прозвітувати в середині квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: