fbpx

Єпископ УПЦ МП поскаржився в ОБСЄ на "спробу захоплення" Благовіщенського храму в Коломиї. ВІДЕО

Суспільство 14:31, 26.06, 2017

Голова представництва Української православної церкви Московського патріархату при міжнародних європейських організаціях єпископ Віктор Коцаба доповів на нараді ОБСЄ у Відні про спробу захоплення Благовіщенського храму в Коломиї. У своїй доповіді вимагав повернення церкві вилученого майна.

Голова представництва УПЦ (Московського патріархату) при міжнародних європейських організаціях, єпископ Баришівський Віктор Коцаба взяв участь у нараді ОБСЄ у Відні. Нарада, присвячена свободі релігії та віри, була додатковою. В роботі наради взяли участь представники країн-учасниць ОБСЄ, дипломати, правозахисники, представники конфесій та релігійних організацій. 

Єпископ Віктор доповів у тому числі про спробу захоплення представниками УГКЦ за допомогою влади Благовіщенського храму УПЦ МП в місті Коломия.

"Представляю Українську православну церкву – найчисельнішу групу в Україні, яка налічує понад 12 тисяч релігійних організацій. Стосовно віруючих УПЦ впродовж останніх років застосовуються дискримінаційні, протиправні і незаконні дії, які порушують право на свободу совісті. З останніх подій нас турбує спроба захоплення Благовіщенської церкви в Коломиї за участі представників греко-католицької церкви при сприянні місцевої влади. Релігійна ворожнеча навмисне розпалюється із використанням центральних ЗМІ",  виступив єпископ Московського патріархату. 

У підсумку вимагав від ОБСЄ провести розслідування всіх фактів порушення прав вірних УПЦ (МП) та забезпечити повернення у власність УПЦ (МП) майна, вилученого, за його словами, насильницьким шляхом. 

Під час доповіді єпископ Віктор не зазначив патріархальну приналежність.

Як повідомляв КУРС, 5 червня під тиском громадськості в Коломиї зачинили і опечатали унікальну пам'ятку дерев'яної архітектури – церкву Благовіщення Пресвятої Богородиці, яка перебуває в користуванні релігійної громади УПЦ (Московського патріархату).

Представники Коломийської міської ради, громадських організацій, релігійних громад різних конфесій домовилися, що в цивілізований спосіб, без силових конфліктів вирішать подальшу долю церкви-пам'ятки.

Читайте: УГКЦ вимагає від Московського патріархату повернути храм: у Коломиї вирішують долю Благовіщенської церкви

Нагадаємо також, що поліцейські оштрафували єпархію УПЦ Московського патріархату в Коломиї за вирощування нарковмісних рослин.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: