fbpx

Євробляхарям, які блокують кордони, Польща погрожує депортацією і анулюванням карти поляка

Суспільство 12:16, 27.11, 2018

У блокаду західних кордонів потрапили польські дипломати. Через це компетентні органи Польщі просять надати інформацію про пікетувальників, які не пропускають автомобілі через пункти пропуску. Їм загрожують відмова у в’їзді та анулювання документів.

Про це повідомив керівник Львівської митниці Левко Прокіпчук, передає Zahid.net

За його словами, у заблокованих пікетувальниками пунктах пропуску в межах Львівщини застрягли два польські дипломати. Євробляхарі відмовилися пропустити і їх. Тож тепер польські представництва висувають претензії.

"Зараз компетентні органи Польщі просять надати інформацію щодо осіб, які беруть участь в цих «заходах», щоб при спробі перетину депортувати та анулювати карту поляка, якщо така видавалась", ‒ зазначив Левко Прокіпчук.

За інформацією Львівської митниці, станом на ранок тимчасово розблоковані під’їзні дороги до пунктів пропуску Угринів, Рава-Руська, Грушів та Смільниця.

Нагадаємо, очільник поліції Львівщини Валерій Середа закликав громадян, які не можуть перетнути кордон, писати заяви у поліцію про порушення своїх прав та завдання збитків. Це допоможе швидше покарати винних. Поліція вже відкрила п’ять колективних кримінальних проваджень на основі звернень громадян, права яких були порушені через блокування західних кордонів.

Як повідомляв КУРС, станом на понеділок, 26 листопада, через пікети "євробляхарів" заблоковано 11 пунктів перетину кордону.

Напередодні, 20 листопада, в Івано-Франківську десятки машин на іноземній реєстрації заповнили площу перед ОДА. Власники "євроблях" вийшли на протест з вимогами знизити вартість розмитнення. Пікетувальники домагалися від голови ОДА звернення до Президента з вимогою ветувати проголосовані Верховною Радою закони. Подібні акції в цей час відбулися в інших містах країни. У семи областях були заблоковані дороги державного значення.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: