fbpx

Єврокомісія готується до остаточного підписання Угоди про асоціацію з Україною

Політика 16:15, 09.06, 2014

Європейська комісія готується до остаточного підписання з Україною Угоди про асоціацію і підтверджує намір продовжувати двосторонні консультації з Росією щодо можливих наслідків від створення між Києвом та Брюсселем зони вільної торгівлі.

Про це пише УНІАН з посиланням на представника ЄК. 

"Процес підготовки угоди до підписання, щоб воно відбулося якомога скоріше, найпізніше у червні, триває. Якщо говорити про формат підписання, то він буде таким же, яким було підписання політичної частини, тобто за участю президентів Європейської комісії, Ради ЄС разом з державами-членами", – розповів співрозмовник.

Коментуючи інавгураційний виступ президента України в частині необхідності визнати прагнення Києва набути членства в ЄС, представник Єврокомісії нагадав, що ще у березневих висновках Ради ЄС було констатовано, що підписання Угоди про асоціацію не є кінцевою метою у відносинах Києва та Брюсселя.

Відповідаючи на запитання щодо перебігу обговорення між Брюсселем та Москвою можливих наслідків в економічному аспекті від створення між Україною та ЄС зони вільної торгівлі, представник ЄК повідомив, що сторони мали один раунд двосторонніх консультацій робочих груп, заснованих самітом Росія-ЄС, в березні.

"Ми готові продовжувати ці консультації в разі потреби", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: