fbpx

У ЗОШ №12 не годують гарячою їжею старшокласників. ФОТО

Суспільство 12:36, 27.03, 2018

Сьогодні після інспекції у ЗОШ №13 активістки ГО "Мами Прикарпаття" перевірили, як харчують дітей у школі №12.

Заступник директора ЗОШ №12 Галина Болюк розповіла, що підприємець Буханова Наталія Василівна, яка надає послуги з гарячого харчування, у школі працює давно і до неї нема претензій щодо якості харчування.

"Є проблеми з харчоблоком – він не пристосований, щоб готувати велику кількість їжі, адже будувався як буфет", – розповіла Галина Болюк.

На канікулах там планують робити ремонт. Тоді завезуть нове обладнання. Це створює труднощі, щоб належним чином готувати їжу. У школі харчуються 184 дітей пільгових категорій, а загалом є майже 800 учнів. На двох плитах готується їжа. Їдальня розрахована на 80 осіб. У ній можуть отримати їжу лише пільговики та учні початкової школи. Додатково можуть зготувати лише близько 50 порцій гарячої їжі. Тому старша школа харчується буфетною продукцією, а також тим, що беруть собі з дому.

"В наших умовах ми не маємо можливості харчувати старшу школу", – сказала Болюк.

Хоч ця проблема існує споконвічно, дирекція її вирішувати не поспішала. За словами замдиректора, щороку подавали пропозиції в Департамент освіти щодо облаштування харчоблоку. Однак документів надати вона не змогла. 

Відколи підняли ціни на харчування, каже Болюк, якість харчування у школі трохи покращилася.

"Мами Прикарпаття" на виделках помітили осад попри те, що працівники стверджують, що кип'ятять їх щодня. Решта посуду теж недостатньо чиста. Однак підлога ретельно вимита.

Жінки спробувати гречку, котлету, салат з капусти, вінегрет та булочку з корицею. На смак активістів, гречка схожа на кашу-пюре, в котлетах не відчувається смаку м'яса, а лише хліб  "як оладка", вінегрет  пересолений, кислий і сухий. Салат з капусти смачний. В асортименті є яблука, що добре.

У буфетній продукції мами знайшли заборонені продукти, наприклад штучний зефір. Цінники незрозумілі, на багатьох продуктах та на булочках їх немає.

Голова ГО "Мами Прикарпаття" Мар’яна Вершиніна за чистоту школі поставила четвірку з п’яти балів, а за стан посуду – трійку.

"Їжа ледь тепла і несмачна",  констатувала вона.

Представники Держпродспоживслужби відібрали зразки їжі та зробили мазки зливів. Результати аналізів будуть за 3-5 днів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: