fbpx

Юлія Бойко розповіла у суді, як допомагала "стоматологу-різнику" приховати сліди вбивства Ігоря Струтинського

Суспільство 15:00, 17.06, 2015

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбулось чергове слухання у справі підозрюваного у жорстокому вбивстві двох людей Ігоря Вуйціва та його співучасниці Юлії Бойко. Обвинувачена дала показання.

Юлію Бойко обвинувачують за двома статтями – допомога у приховуванні особливо важкого злочину та вирощування марихуани. Свою вину визнає повністю і дала згоду давати свідчення на початку справи. Вуйців же свою вину заперечує і свідчитиме наприкінці.

Вона розповіла, що 7 вересня 2014 року близько 8 години вечора прийшла до Ігоря Вуйціва в кабінет на Грюнвальдській. У цей час Вуйців разом із Ігорем Струтинським розпивали алкогольні напої і вона до них приєдналася. Того дня вона випила ще до зустрічі з Вуйцівим і Струтинським близько 250 грамів горілки і пиво. Протягом вечора вони випили ще близько 3 літрів горілки на трьох.

Цього вечора до них заходили і йшли геть й інші люди. Окрім цього, вони вживали марихуану. Оскільки Юлія прийшла вже напідпитку, близько 11 години вона задрімала на дивані. Прокинулась від того, що Вуйців смикнув Струтинського, який сидів поруч на дивані.

Після цього чоловіки пішли у ванну кімнату, і за кілька хвилин вона почула там гуркіт. Коли зайшла всередину, побачила багато крові навколо та Ігоря Струтинського, який лежав на підлозі з увіткнутими в око ножицями.

"Побачене викликало в мене шок. Декілька хвилин я не могла вимовити жодного слова. Я запитала у Вуйціва, що він збирається робити. Він сказав, щоб я за це не переживала, а щоб переживала лише за те, щоб зі мною таке саме не сталося", – розповіла обвинувачена.

Після цього Вуйців пішов в магазин за алкоголем і вони продовжили пити, після чого лягли спати. У ванну кімнату вона більше не заходила.

Наступного ранку Юлія Бойко пішла на замісну терапію. Зазначимо, що вона 4 роки "сиділа" на субітексті, ще 2 роки – приймала замісну терапію – метадон. Вдома вирощувала марихуану для власного вживання.

Наступного дня, коли прийшла до Вуйціва, побачила у ванній лише сліди крові, а тіла вже не було. Вони відмили кімнату.

Наступного дня Вуйців попросив її принести пакети, мішки і металевий візок. Він не пояснив для чого. Близько другої ночі 11 вересня вони вивезли пакети із частинами тіла Струтинського з підвалу.

У розмовах цю тему не обговорювали, бо Вуйців казав, що тут нема чого обговорювати. А свій вчинок пояснив лиш тим, що йому здалось, що Струтинський нахилився надто близько до Юлії і хотів її "потрогати". Бойко стверджує, що ніколи не помічала ніякого інтересу до себе як до жінки з боку Струтинського, він спілкувався з нею як зі звичайною дівчиною. Підстав для ревнощів вона теж не давала.

На запитання, чому вона допомагала Ігорю Вуйціву приховати сліди злочину і не повідомила про це, розповіла, що боялася, адже у стані алкогольного сп’яніння він неодноразово проявляв агресію і піднімав на неї руку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: