fbpx

Юрій Дерев'янко: "Конфлікту між "ВОЛЕЮ" та "Самопоміччю" немає, але "ВОЛЯ" має бути самостійною партією"

Політика 19:05, 05.11, 2014

Член Ради політичної партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко запевнив, що у нього і його однодумців немає ні політичних розбіжностей із партією "Самопоміч", ні конфліктів особистостей. І пояснив, для чого в парламенті потрібне міжфракційне об'єднання "ВОЛЯ".

Про це він сказав під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі. "У нас із "Самопоміччю" немає ні політичних розбіжностей, ні конфлікту особистостей. Ми говоримо лише про оцінку дуже короткого періоду нашого співробітництва – виборчого процесу. Це не означає, що у нас ідейні розбіжності чи програмні. У нас багато спільного, тому ми і об'єдналися на час виборів. Але це нормальний процес, коли за результатами виборів політична партія робить свої певні висновки",  наголосив Юрій Дерев'янко.

Дерев'янко наголосив, що депутати партії "ВОЛЯ", які були делеговані З'їздом партії для участі у спільному з Об'єднанням "Самопоміч" виборчому списку, будуть у фракції "Самопомочі". Він підкреслив, що "ми спільно будемо голосувати за величезну кількість законів і відстоювати інтереси виборців".

Крім цього, нардеп пояснив, для чого в парламенті необхідне міжфракційне об'єднання "ВОЛЯ".  

"Окреме міжфракційне політичне об'єднання "ВОЛЯ" у парламенті необхідне для того, щоб партія чітко могла відстоювати нашу програму, наші принципи, цінності та політичні обіцянки",  заявив Дерев'янко. За його словами, це ніяк не суперечить членству депутатів, які були делеговані партією у спільний з "Самопоміччю" список, у фракції "Самопомочі".

Один з членів Ради партії "ВОЛЯ" Ольга Галабала нагадала, що багато мажоритарників від "ВОЛІ" негативно оцінили співпрацю з Об'єднанням "Самопоміч".

На зборах було прийняте рішення про те, що ті депутати, які пройшли до парламенту від політичної партії, повинні створити міжфракційне депутатське об'єднання "ВОЛЯ". Це був результат внутрішньої партійної дискусії.

"Наша позиція чітка – партія "ВОЛЯ" є самостійним політичним суб'єктом. "Національні збори партії вирішили, що "ВОЛЯ" повинна бути самостійною, будучи із "Самопоміччю" політичними партнерами в Парламенті, але самостійно йдучи на місцеві вибори і залишаючись самостійним політичним суб'єктом. Тобто, тут немає конфлікту",  додає вона.

Інший член партії "ВОЛЯ" Ірина Суслова, яку обрано до Верховної Ради за партійним списком партії "Сампоміч" (№6), підтвердила, що збирається вступити у міжфракційне депутатське об'єднання "ВОЛЯ", будучи членом фракції "Самопоміч" у ВРУ.

Народні депутати, які були делеговані Національними Зборами партії "ВОЛЯ" у спільний з Об’єднанням "Самопоміч" виборчий список (Ірина Суслова, Андрій Немировський, Олексій Кузьменко та Руслан Солодовніков) та Юрій Дерев’янко (в/о №87) підписали Меморандум людей ВОЛІ у Верховній Раді України, який передбачає основні завдання людей ВОЛІ у Парламенті, серед іншого це:

– здійснення парламентського контролю за проведення кадрової люстрації та створення Національного кадрового резерву;

– законодавче забезпечення державного фінансування політичних партій, обмеження виборчих фондів, заборона телевізійної та зовнішньої політичної реклами;

– запровадження виборчої системи за відкритими регіональними списками;

– запровадження можливості відкликання народних депутатів виборцями;

– забезпечення децентралізації влади.

Національні Збори дообрали нових членів Ради партії – Ірину Суслову та Олексія Бонюка. Також до Ради партії входять Юрій Дерев’янко, Ольга Галабала та Сергій Таран.

Наразі "ВОЛЯ" активізує процес створення своїх районних та обласних організацій та формування Координаційної Ради як керівного статутного органу партії. 

У роботі Національних Зборів (З’їзді) партії "ВОЛЯ", що були скликані за рішенням Ради партії, взяло участь 43 делегати з усієї України та 48 кандидатів у члени партії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: