fbpx

Юрій Дерев'янко оприлюднив звіт про 20 місяців роботи в парламенті

Політика 15:49, 13.10, 2014

Обраний в 2012 році по 87-му виборчому округу на Прикарпатті, народний депутат Юрій Дерев'янко за 20 місяців роботи зареєстрував у Верховній Раді 76 законопроектів. З них парламентом були ухвалені в цілому дев'ять.

Найважливіші закони за авторства Дерев'янка — це "люстраційний" закон "Про очищення влади" та Закон про відновлення довіри до суддів. Також ВРУ підтримала його проект про звільнення Віталія Захарченка з посади Міністра внутрішніх справ України, повідомляє прес-служба нардепа.

Під час Євромайдану нардеп домігся підтримки своїх законопроектів щодо недопущення покарання учасників Революції гідності та про припинення застосування сили проти них.

За ініціативи Дерев'янка журналісти отримали вільний доступ до комітетів ВРУ та інших засідань.

Крім цього, Рада підтримала законопроект нардепа, який дозволив місцевим громадам більше отримувати від видобування вуглеводнів на їхній території. І тепер при розподілі прибутку від реалізації сланцевого газу, який буде видобуватися компаніями "Шелл" та "Шеврон" в Україні, місцеві громади отримають 10%. Відповідно до закону: 5% піде до обласного бюджету, 3,5% — до районного бюджету, 1,5% — до сільського, селищного або міського бюджету.

Виходячи із інформації у звіті, нардеп — один з найактивніших депутатів, які співпрацюють з громадськими організаціями й ініціативами, такими як "Реформаційний пакет реформ", Громадський люстраційний комітет, "Євромайдан SOS", ініціатива "Гроші з пива — на лікарню" (Охматдит), ініціатива "Ми обираємо — ми відкликаємо", Асоціація селищних та сільських рад, Стратегія розвитку міст на Івано-Франківщині, GOPAC (Глобальна організація парламентарів проти корупції).

Зокрема, Дерев'янко був співголовою депутатського об'єднання "Платформа реформ", яке разом з громадською ініціативою "Реанімаційний пакет реформ" домоглися ухвалення 12 реформаторських законів. Серед них, зокрема, зміни до закону про доступ до публічної інформації, закон щодо прозорості державних закупівель.

Нардеп перебував на 96% усіх пленарних засідань, на 98% усіх засідань парламентського комітету по боротьбі з корупцією, членом якого він є. Особисте голосування — 100%.

На окрузі Дерев'янко провів 14 прийомів громадян і близько 160 зустрічей з громадами та колективами.

До депутата надійшло до 2 тисяч звернень від громадян. Сам Дерев'янко направив понад 3 тисячі депутатських звернень до державних органів. Тематика звернень переважно стосувалася незаконних дій та свавілля посадовців, допомоги інвалідам, шкільної освіти та недофінансування місцевих бюджетів.

Усю депутатську зарплату за цей період — близько 300 тисяч гривень — нардеп спрямував на лікарні свого округу. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: