fbpx

Юрій Дерев'янко пояснив, як українцям позбутись впливу олігархів. ВІДЕО

Політика 15:31, 13.09, 2018

Після Революції Гідності олігархія в Україні ще більше зміцнилась, адже її гарантом виступив президент Петро Порошенко.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, кандидат в президенти України народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі програми "Ваша свобода" на Радіо Свобода.
 

"В Україні є дві найголовніші загрози: це російська агресія та олігархія, яка після Революції Гідності стала ще сильнішою, і гарантом цієї олігархії став Петро Порошенко, який сам є олігархом. Це була певна змова, вони між собою всі домовились, що будуть один одного підтримувати і цю систему зберігати", – заявив Дерев’янко.
 
Він додав, що прізвища цих олігархів всі українці чудово знають: це Порошенко, Ахметов, Коломойський, Пінчук, Льовочкін, Фірташ, Бойко, Григоришин та інші олігархи.
 
"Це є найбільша загроза для України, тому що за 27 років ці олігархи ставали багатшими і багатшими. Вони контролюють сьогодні практично всі ключові галузі економіки.
 
Вони контролюють сьогодні більшість фінансових установ, вони є власниками усіх центральних телевізійних каналів, які впливають на нашу думку і свідомість. Вони впливають навіть на наше майбутнє через вибори, які вони також нам ретельно готують", – підкреслив Дерев’янко.
 
Він вважає, що українці, які це розуміють, повинні об’єднатись проти цього явища.
 
"Українському народу треба виграти в олігархів і забрати у них вплив на наше з вами життя. Нам, українцям, які це все розуміють і усвідомлюють, потрібно об’єднатись", – заявив політик.
 
Він додав, що олігархи багатіють, а люди ледве виживають.
 
"Вони навіть не можуть піти в магазин чи на базар і купити продукти харчування, думають, чи вистачить грошей на м’ясо. Коли йдуть в аптеку, вони купують уже ліки не упаковками, а розрізають блістери на частинки, щоб таблетки купувати поштучно", – обурився Дерев’янко.
 
Він також вважає величезною катастрофою те, що олігархи просувають свої політичні проекти через центральні канали телебачення, через адміністративний ресурс, можуть підтримати того чи іншого мажоритарника або тихенько просунути.
 
Дерев’янко нагадав, що Петро Порошенко, ставши президентом, багато говорив по деолігархізацію.
 
"Я йому навіть допоміг і зареєстрував ще в квітні 2015 року законопроект про Стратегію деолігархізації.
 
Згідно з ним, олігархи не мають права впливати на окремі галузі в економіці, призначати пов’язаних осіб на певні посади, контролювати ЗМІ, коли вони впливають на цілі галузі і свідомість українців", – заявив нардеп. Він зазначив, що цей законопроект навіть не було внесено на розгляд Верховної Ради.
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: