fbpx

Юрій Дерев’янко про обвал мосту в селищі Битків: "Чиновники мають бути покарані за злочинну бездіяльність". ВІДЕО

Суспільство 19:41, 23.05, 2019

Ще у 2018 році владу області попереджали про загрози руйнування берегу, мосту і дороги в селищі Битків. Однак чиновники були бездіяльними, за що мають понести кримінальну відповідальність.

Про це заявив народний депутат України, лідер партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко в ефірі ТРК "Надвірна".

"Неодноразово говорив про можливість обвалу голова селища Битків Василь Вінтоняк. Я також персонально звертався до обласної державної адміністрації, до чиновників всіх рівнів, щоб виділили кошти на ремонт моста в Биткові", – розповідає Дерев’янко.

Нардеп каже, що злочинна бездіяльність чиновників призвела до збільшення витрат на ремонт моста в Биткові.

"Раніше треба було кілька сотень тисяч гривень, щоб виправити ситуацію, а зараз – кілька мільйонів. Коли здійснюється така злочинна бездіяльність – це додаткові витрати для державного і місцевих бюджетів. Це якраз і є факт нанесення збитків державі чиновником. В цьому випадку Гончаруком і його компанією, які нічого не зробили. Тому важливо, щоб правоохоронна система і правоохоронні органи на це звертали увагу",  говорить Юрій Дерев’янко.

Народний депутат вважає, що влада області, а також голова Надвірнянської райдержадміністрації Богдан Зеленчук мають понести за це відповідальність.

"Я розумію, що вони не впливають на виділення коштів, але вони мали обов’язок відреагувати і надіслати усі необхідні документи на Уряд",  вважає Дерев’янко.

Відзначимо, що головний міст між селищем Битків та селом Пнів обвалився внаслідок негоди 30 квітня. Ще у вересні 2018 року народний депутат від округу Юрій Дерев'янко подавав депутатський запит до голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука щодо необхідності здійснення ремонту моста та укріплення берегів.

У відповідь на запит нардеп отримав інформацію, що основні несучі елементи моста – опори, балки, рігелі – перебувають у задовільному стані й загрози руйнування нема.

Неодноразово зверталися до керівництва області з проханням відремонтувати міст і депутати Надвірнянської районної ради від "ВОЛІ", селищний голова Биткова Василь Вінтоняк. Але отримували відписки, що міст потребує лише ямкового ремонту.

Тим часом на сьогодні дощі продовжують руйнувати міст, а машини й надалі їздять аварійною ділянкою.

Відзначимо, що нещодавно Юрій Дерев’янко вчергове раз звернувся із запитом до прем’єрміністра Гройсмана щодо ремонту цього моста.

Окрім того, раніше з коштів екологічного фонду на 2019 рік за пропозицією депутата Івано-Франківської обласної ради від партії "ВОЛЯ" Ольги Федишиної на укріплення берегів на цій ділянці передбачили 610 000 грн. А на сесії облради, яка відбувалась у п’ятницю, 17 травня, Федишина просила додатково виділити кошти на ці роботи.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: