fbpx

Юрій Дерев’янко привітав громаду Старих Богородчан з Днем села. ФОТО

Політика 17:35, 17.07, 2018

Своє 577-річчя відсвяткувало село Старі Богородчани. Зі святом громаду приїхав привітати народний депутат України, один із лідерів партії "РУХ НОВИХ СИЛ", кандидат в президенти України Юрій Дерев’янко.

Тут він відвідав місцеві храми та взяв участь у богослужінні. Після цього поспілкувався з місцевими жителями.

"Хочемо, щоб заможнішою ставала кожна родина, щоб у Старих Богородчанах хотіли жити, а не виїжджали за кордон", – сказав нардеп.

Дерев’янко нагадав, що Старі Богорордчани – один з перших населених пунктів, де утворилася ОТГ.

"Тоді це об’єднання сприймали дуже скептично, але сьогодні завдяки громаді і голові села ця ОТГ демонструє одні з найкращих показників по Україні. Громада відчула, що сама може вирішувати свої проблеми. ОТГ бере участь у величезній кількості різних проектів і перемагає в них. Тому я щиро радий, що в них все виходить. Це прекрасний приклад для Івано-Франківщини, щоб об’єднуватись в громади. А найкращий досвід можна брати в голови Ярослава Здерки та рухатись вперед", – переконаний політик.

Мешканці села переконують, що хочуть жити і працювати в Старих Богородчанах. Адже бачать зміни на краще. У селі відновили Будинок культури, покращили благоустрій, відремонтували дороги.

"Радий, що село процвітає. Люди здебільшого лишаються тут, будують помешкання. Якщо і їдуть за кордон, то на короткий час", – розповідає пан Василь.

"В наше село треба приїхати і подивитися. Плавно змінюється думка людей, ставлення до влади. Моя найперша порада – треба ставати і працювати. Маємо починати з себе, адже ніхто ані з Києва, ані з інших країн не приїде і нічого не зробить для нас. Все в наших руках", – веде мову голова Старобогородчанської ОТГ Ярослав Здерка.

Нагадаємо, Старобогородчанська ОТГ стала одним із перших об’єднань у Івано-Франківській області. Допомогу у створенні об’єднаної територіальної громади надавав народний депутат України, один з лідерів РНС Юрій Дерев’янко.

На правах реклами

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: