fbpx

Юрій Дерев'янко розповів про ситуацію в партії "ВОЛЯ"

09:27, 04.11, 2014

Член ради політичної партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко запевняє, що у нього і його однодумців немає ні політичних розбіжностей із партією "Самопоміч", ні конфліктів особистостей.

Про це він сказав під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі.

"У нас із "Самопоміччю" немає ні політичних розбіжностей, ні конфлікту особистостей. Ми говоримо лише про оцінку дуже короткого періоду нашого співробітництва. Це не означає, що у нас ідейні розбіжності чи програмні. У нас багато спільного, тому ми і об'єдналися. Але це нормальний процес – коли за результатами виборів політична партія робить свої певні висновки", – наголосив він.

"Розбіжностей, які б могли сьогодні трактуватися як розбіжності між партіями, які розколюють її, роз'єднують її, – такого немає. Є просто оцінка всіх тих процесів, які відбувалися по кожному мажоритарному округу та в інших випадках партнерства", – додав політик.

Дерев'янко наголосив, що депутати партії "ВОЛЯ", які були делеговані З'їздом партії для участі у спільному з Об'єднанням "Самопоміч" виборчому списку, будуть у фракції "Самопомочі". Він підкреслив, що "ми спільно будемо голосувати за величезну кількість законів і відстоювати інтереси виборців".

Крім цього, нардеп пояснив, для чого в парламенті необхідне міжфракційне об'єднання "ВОЛЯ".

"Окреме міжфракційне політичне об'єднання "ВОЛЯ" у парламенті необхідне для того, щоб партія чітко могла відстоювати нашу програму, наші принципи, цінності та політичні  заявив Дерев'янко.

Також він відзначив, що не бачить сенсу коментувати чиїсь емоційні вислови, відповідаючи на питання щодо заяви Єгора Соболєва в Facebook.

У свою чергу, один з членів Ради партії "ВОЛЯ" Ольга Галабала нагадала, що на перших національних зборах партії, які відбулися 9 вересня, було прийняте рішення формувати спільний виборчий список із "Самопоміччю", і туди було делеговано 8 осіб.

Разом з тим, було висунуто понад 30 кандидатів "ВОЛІ" у мажоритарних округах. Крім цього, було надане право члену Ради партії "ВОЛЯ" Вікторії Сюмар самостійно визначати, у який список політичної сили вона піде.

У неділю, 2 листопада, відбувся другий з'їзд партії. На цьому з'їзді була дана оцінка виборчому процесу та співпраці "ВОЛІ" та "Самопомочі". І багато мажоритарників від "ВОЛІ", зокрема, негативно оцінили таку співпрацю.

На зборах було прийняте рішення про те, що ті депутати, які пройшли до парламенту від політичної партії, повинні створити міжфракційне депутатське об'єднання "ВОЛЯ". Також було прийняте рішення, що партія на місцеві вибори йде самостійно. І це був результат внутрішньої партійної дискусії.

"Наша позиція чітка  партія "ВОЛЯ" є самостійним політичним суб'єктом. "Національні збори партії вирішили, що "ВОЛЯ" повинна бути самостійною, будучи із "Самопоміччю" політичними партнерами в Парламенті, але самостійно йдучи на місцеві вибори і залишаючись самостійним політичним суб'єктом. Тобто тут немає конфлікту",  додає вона.

Інший член партії "ВОЛЯ" Ірина Суслова, яку обрано до Верховної Ради за партійним списком партії "Сампоміч" (№6), підтвердила, що збирається вступити у міжфракційне депутатське об'єднання "ВОЛЯ".

"Депутатами на з'їзді було підписано Меморандум, в якому були чітко визначені критерії і програмні засади, які ми маємо виконувати і представляти в парламенті",  наголосила вона.    

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: