fbpx

Юристи нардепа Дерев’янка допомогли оцінити якість послуг і рівень довіри яремчанців до суду

Суспільство 19:05, 08.02, 2018

Громадська ініціатива "Судові комунікації" презентувала результати спеціального соціологічного дослідження в рамках моніторингу судів Івано-Франківської області на рівень довіри громадян. Над дослідженням, об’єктом якого став Яремчанський міський суд, працювали експерти Центру політичних студій, соціологи з Прикарпатського та Харківського національних університетів, а також судді та прес-секретарі судів області. Долучились до його проведення і юристи народного депутата України Юрія Дерев’янка.

Соціологи опитали 37 відвідувачів Яремчанського міського суду, яку б оцінку вони поставили роботі установи. За шкалою від 1 до 10 більшість яремчанців давали 9,1 бала. 

"Погодьтесь, це зовсім не схоже на середні цифри по країні. На такий високий рівень довіри вплинули особисті якості суддів, а також активна комунікація органів судової влади", – зазначила директор навчально-наукового центру соціологічних досліджень ПНУ Ольга Максимович.

Юрій Жолоб, який є юристом нардепа Юрія Дерев’янка, каже, що одразу погодився надати допомогу для проведення соціологічного дослідження. 

"До нас, як до помічників нардепа, з таким проханням звернулися соціологи. Ми не відмовили і максимально долучились. Ще у жовтні ми погодились співпрацювати з громадською ініціативою "Судові комунікації" для реалізації спільних проектів з відновлення довіри до суду".

Юрій Жолоб розповідає, що саме у яремчанців є велика довіра до їхнього суду:

"Ми вирішили дослідити це явище. Стало цікаво, чому коли українці в більшості неприхильно ставляться до судів, у Яремчі зовсім інша ситуація. Залучили інтерв’юерів та наших юристів до проведення дослідження. Колосальна робота була проведена фактично за 4 дні. Ми побачили, що яремчанці позитивно ставляться до судді Андрія Іванова, який приїхав з Луганська в той час, коли в Яремчі майже рік суд не працював взагалі".

За півроку суддею було розглянуто 810 справ. Позитивно оцінює роботу Андрія Іванова і депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ" Андрій Марійчин. 

"Коли ми спіймали білорусів з георгіївськими стрічками на "Буковелі", то суддя в Яремчанському суді ухвалив рішення про максимальний штраф для порушників. Цим він показав твердість і принциповість у роботі. Тоді він сказав: "Зміст притягнення до відповідальності – це покарання і ПЕРЕВИХОВАННЯ". Все так було і зроблено щодо білорусів-ватників. Судді – респект і повага за патріотизм і чітку позицію".

Отож юристи нардепа обіцяють, що й надалі співпрацюватимуть з громадською ініціативою "Судові комунікації". 

"Ми хочемо, щоб в Україні були чесні суди і щоб кожен, хто звертається до них, був впевнений у їх справедливості", – каже Юрій Жолоб. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: