fbpx

З 25 серпня проїзд у тролейбусах в Івано-Франківську подорожчає до 2 гривень

Суспільство 16:53, 22.07, 2015

В Івано-Франківську обговорили проект рішення "Про встановлення тарифів за разовий проїзд одного пасажира в міському електротранспорті (тролейбус)".

Автор проекту – директор КП "Електроавтотранс" Леонід Яковець.

За словами Яковця, підприємство перевозить 40 тисяч пасажирів за місяць, з яких тільки 11 тисяч платять за проїзд. За минуле півріччя збитки склали 1 млн 108 тис. грн.

"Оскільки ми соціальний транспорт, не можемо говорити про підвищення тарифів до економічно обґрунтованих. Тому відштовхуємося від подорожчання електрики. З 1 квітня вартість електрики для нас зросла в півтора рази, а з 1вересня зросте вдвічі. Тільки через електрику наші видатки зростуть за цей рік на 800 тис. грн. Тоді як новий тариф дасть змогу відшкодувати з них 375 тисяч",  каже Яковець.

Учасники слухань погодилися з тим, що треба підвищити тарифи на проїзд в тролейбусах Франківська: з 25 серпня він складатиме 2 гривні. 

В обґрунтуванні рішення сказано, що фактична вартість перевезення одного пасажира в розрахунку на 2015 рік наразі складає 2 грн 29 коп. В цьому ж документі пропонувалося як варіант збільшити дотацію підприємству з міського бюджету і не піднімати вартість проїзду. Проте його так і не розглядали. З представників міської влади на слуханнях не було нікого, окрім модератора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: