fbpx

З більшістю в міськраді Марцінків має шанси зробити в місті реальні швидкі зміни, – Кицюк

Політика 20:24, 16.11, 2015

На прохання КУРСу франківські політики, громадські діячі й експерти спрогнозували, яким мером буде Руслан Марцінків, чого від нього можна, а чого не варто сподіватися громаді, а також запропонували поради новообраному голові міста.

Громадський діяч Максим Кицюк переконаний, що новообраний міський голова "свободівець" Руслан Марцінків має шанс змінити місто на краще. Для цього меру слід подбати про якісну команду, підтримку міської ради і активних мешканців міста. 

"Точно від Руслана Марцінківа можна очікувати уваги і підтримки національно-патріотичного виховання молоді, вшанування героїв, встановлення нових і нових меморіальних дощок, облаштування прибудинкових територій та проїздів. Мабуть, будуть і неочікувані ходи, бо я особисто не візьмуся спрогнозувати Руслана в амплуа міського голови. Буду стежити в процесі.

Думаю, не варто сподіватись на надто люб'язні стосунки з центральною владою, певно, в якості міського голови Руслан Романович залишатиметься в партійній опозиції до чинної столичної влади. 

Маю думку, що можуть знизитись показники співпраці міста з іноземними партнерами, проте це лише припущення.  

Якби в мене була нагода висловити йому пропозиції і побажання, я б закликав сформувати команду міського голови не лише з однопартійців та учасників майбутньої коаліції в міській раді. І якомога швидше розібратися нарешті з наболілими міськими проблемами: остогидлою зовнішньою рекламою, поганими маршрутками, неприбутковими комунальними підприємствами та благоустроєм міста.

З потенційною більшістю в міській раді зі "Свободи" (14), "Батьківщини" (4) та "УКРОПу" (6) він має великі шанси або зробити реальні та швидкі зміни, ну, або, якщо проґавить хвилю, то так само швидко втратити шанс здобути ім'я мера-реформатора. Бо, на мою думку, одними дорогами, прибудинковими територіями і дитмайданчиками довго утримувати електоральні симпатії вже не вийде.

Власне, наостанок додам, що спілкуватись з громадою, звітувати та прислуховуватись до активістів  теж хороший шлях до вирішення багатьох проблем міста спільно з громадою", – зазначив Максим Кицюк.

Читайте також: 

Мер Марцінків  це більш відкрита для громадського контролю система,  Головенський. 

Місто Марцінківа цікавить мало, більше – перемога над ним, – Ростислав Шпук

Марцінків – капелюх на кріслі мера, який свідчить про те, що це місце зайняте, – Ігор Ткач.


Як повідомляв КУРС, міська ТВК оголосила результати другого туру виборів міського голови Івано-Франківська. Руслан Марцінків отримав 37 714 голосів, Ігор Насалик – 29 077. Всього проголосували – 68 790, невикористаних бюлетенів – 115 752.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: