fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У Франківську з ресторану видворили нужденного відвідувача: люди заступалися, але адміністрація каже, що не мала виходу

У Франківську з ресторану видворили нужденного відвідувача: люди заступалися, але адміністрація каже, що не мала виходу

Суспільство 15:26, 15.01, 2019

В івано-франківському ресторані "Бест Бургер" стався скандал: адміністратор випровадила із закладу старшого чоловіка. За нього заступалися інші відвідувачі.

Про інцидент розповіла франківчанка Настя Думанська, яка була його очевидицею. Вона обурилася діями працівників ресторану і подякувала людям, які заступалися за нужденного.

"Щойно зіткнулись з неприємною ситуацією. Адміністратор Бест Бургер виганяла з закладу старшого чоловіка з обмеженими фінансовими можливостями, який хотів пообідати. Очевидно, він не перший раз тут, так як люди купували йому чай та ділились їжею. Пояснювала вона тим, що він не замовляє, тому сидіти йому тут не можна.

Я б була згідна, якщо від нього був неприємний запах, був брудний тощо. Але цього не було. Так чому так має бути? Невже людина не заслуговує просто поїсти в теплі? Чому замість того, щоб виганяти людину, яка нічого поганого не зробила, просто не пригостити її теплим чаєм? Вдячна людям, які заступились за нього в цей момент. Люди, ніколи не забувайте, що ніхто не знає, як життя обернеться завтра. Люди, будьте людьми!"  розповіла про побачене франківчанка. 

Випадок обурив франківців. Пост прокоментували понад 60 людей.

"На жаль, така поведінка – це не рідкість. Був схожий інцидент в "Хатинці". Там ще на мене накричали, щоб не годувала всіх підряд. Є люди, а є нелюди…"  пише в коментарях Оксана Дубовська. 

"В Європі ніколи б його не вигнали, за те що він там просто б сидів",  підтримав Богдан Шашко. 

На пост відреагувала і дирекція закладу. 

"Дійсно, з певної точки зору це неприємна ситуація. Але все ж не варто оцінювати будь-які дії закладу лише з однієї події. Ми, як мережа, не ставимося упереджено до жодних людей, дбаємо про доступність закладів для людей з обмеженою мобільністю, організовуємо регулярні благодійні акції. Проте існують правила закладу, серед яких заборонено приносити свою їжу у заклади, тощо. Також адміністрація повинна слідкувати за комфортом клієнтів. Тому, коли виникають неоднозначні конфліктні ситуації, ми змушені їх вирішувати. Даний гість (так, ми також вважаємо його нашим гостем) вже не вперше приходить у заклад. Ми не перешкоджаємо жодним чином його візитам. Проте останнім часом було багато ситуацій, коли він завдавав дискомфорту відвідувачам, чіпляючись до них, агресивно реагуючи на зауваження персоналу. Тому в даному конкретному випадку ми не мали іншого вибору, як попросити його залишити заклад",  пояснили у "Бест Бургер".

Зараз готується відеозапис інциденту, уточнив Іван Матейко, керівник маркетингової агенції, яка осблуговує ресторан. Він закинув авторці посту неточності в описі ситуації. 


"Я цю ситуацію не вигадувала та описала все, як було в той момент, коли я там була і на власні очі все бачила! Людина хоче їсти… Коли ми підійшли до нього спитати, чи він голодний, то він відповів: так, але я не собі, а правнукам їсти беру! Чому, коли є реальна можливість допомогти людям, які в скрутній ситуації, – цього не робится? Шкода води, щоб він собі їсти зробив в баночці з-під майонезу, бо нема можливості купити їжу?"  додала Настя Думанська. 

"Ситуація роздута. Даний гість регулярно приходить у заклад, бере кип'яток і готує собі в майонезній баночці в закладі їжу (що якби вже суперечить внутрішнім правилам)",  відповів Іван Матейко.

"Іван Матейко, так ви не розумієте суті? Тут кажуть, що адміністрація закладу негарно з ним поводилась. Чому спокійно не дати йому кипятку і просто хай йде? Чому працівникам бракує ввічливості? Клієнти ж самі попросили його не трогати. Ніхто тут нічого не роздуває, просто хотілось нормальної реакції від працівників. Ми до цього моменту вважали цей заклад кращим!"  зазначив Михайло Думанський.

В коментарях франківці погодилися з думкою, що про нужденного адміністрація закладу мала би повідомити соціальні служби міста. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: