fbpx

З франківських будинків облітають декор та карнизи – МАРС демонтує небезпечні елементи. ФОТО

Суспільство 09:43, 06.12, 2018

Вчора працівники Івано-Франківської міської аварійно-рятувальної служби (МАРС) двічі виїздили на місця, небезпечні для мешканців міста.

Вчора, 5 грудня, у Франківську на "стометрівці" комунальники "МАРС" за допомогою попереджувальної стрічки обгородили небезпечну зону в місці падіння карнизу декоративного оздоблення стіни триповерхового житлового будинку. Йдеться про кам'яницю на Незалежності, 16. 

Також працівники аварійно-рятувальної служби виїздили на виклик на вулицю Галицька,18. У цьому чотириповерховому будинку відпала частина декоративного оздоблення стіни на площі 2 кв. м. Оскільки була небезпека подальшого обвалу, декор демонтували.

Як повідомили КУРСу в службі МАРС, проблеми з руйнуванням фасадів – їхнього декору, так само як балконів та всіх решти зовнішніх елеметнів – є проблемою балансоутримувачів будинків. Аварійно-рятувальна служба тільки прибирає частини, які сипляться, щоби вони не попадали на голови мешканцям міста. 

На вулиці Незалежності небезпечну зону під карнизом обгородили стрічкою. "Це профілактичні роботи", – наполягали працівники МАРС. 

"У нас половина будинків у місті така, яку можна було би обгороджувати. З них може завтра щось відпасти, а може через місяць", – кажуть комунальники. 

Будинок Незалежності, 16 є пам'яткою архітектури 1907 року, в реєстрі № 295-іф. Перебуває на утриманні мешканців. До міської програми реставраційних робіт не внесений. 

Нагадаємо, на вулиці Січових Стрільців, 11 в старовинній кам'яниці поруч із зупинкою комунальники демонтували аварійні балкони. ФОТО

Читайте також: "Це місто просто приречене",  архітектор Ігор Панчишин. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: