fbpx

"Ґудвеллі Україна" заплатить 13 тисяч гривень штрафу за отруєння стоками річки на Калущині

Суспільство 16:46, 19.06, 2018

Наприкінці квітня 2018 року через аварійний прорив труби з фекаліями біля підприємства, що займається вирощуванням свиней, на території Верхнянської сільської об'єднаної територіальної громади Калуського району в річці Кам'янці загинула риба.

На місце події 29 квітня виїхала комісія в складі представників Івано-Франківського рибоохоронного патруля, Державної екологічної інспекції, Калуського районного Управління та Калуської міжрайонної державної лабораторії Держспоживслужби, Калуського міськрайонного відділу Управління ДСНС, ТзОВ "Ґудвеллі Україна", Верхнянської ОТГ. 

Організовував роботу комісії начальник Івано-Франківського рибоохоронного патруля Чорненький. За фактом загибелі незначної кількості риби було складено відповідний акт, інформує Управління
Державного агентства рибного господарства у Івано-Франківській області.

На підставі проведеного розслідування Івано-Франківським рибоохоронним патрулем притягнуто винних посадових осіб ТзОВ "Ґудвеллі Україна" до адміністративної відповідальності та нараховано збитки, завдані річці внаслідок спричиненої загибелі риби, – 13 345 грн.

ТзОВ "Ґудвеллі Україна" (як винуватцем загибелі риби) вжито заходів для недопущення в подальшому забруднення річки стоками свого виробництва та повністю сплачено нараховані збитки. Кошти пішли до місцевого бюджету.

Нагадаємо, у травні цього року після обробки угідь "Ґудвеллі Україна" в селі Лани Галицького району за добу загинули приблизно 200 бджолородин у пасічників

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: