fbpx

З ініціативи Віктора Шевченка учасники творчого конкурсу відвідали Жовкву та Крехів

Політика 13:31, 29.10, 2018

Третій рік поспіль з ініціативи Віктора Шевченка та за сприяння Благодійного Фонду Олександра Шевченка у Калуському, Рогатинському та Галицькому районах проводять конкурс шкільних творів на патріотичну тематику. Охочих взяти у ньому участь чимало. Переможці другого етапу отримали традиційний приз – поїздку історичними місцями Західної України. Цього разу діти та вчителі знайомилися з багатою історією одного із духовних центрів нашої країни – Крехівського монастиря-фортеці, а також відвідали мальовниче містечко Жовкву.

“Такі мандрівки мотивують до пізнання та діяльності, викликають бажання долучитися до збереження вже здобутого та до розбудови країни, свого сьогодення”,  каже організаторка конкурсу Олександра Мечева.

Цьогоріч учасники конкурсу творів у прозі та поезії викладали на папері славну сторінку історії України. Адже тема робіт – 100-річчя Листопадового зриву та боротьба Січових Стрільців.

“У своєму творі я писав про одну непересічну людину, чоловіка на ім’я Захар. Він покинув навчання і став до лав Січових Стрільців – боронити рідний край. У своєму творі я провів аналогії з теперішніми Героями, які зараз боронять нашу країну на Сході”, – каже учень 8 класу Боднарівської школи Роман Дрогомирецький.

Традиційно на екскурсію історичними місцями України мандрують не тільки школярі. Разом із ними – педагоги.

“Коли вчитель та учень співпрацюють за межами класу, школи, не обмежуються академічною годиною, можуть спілкуватися, ділитися враженнями, завжди є дуже корисними. Такі поїздки сприяють розширенню кола однодумців та є однією з форм творчого і пізнавального відпочинку”, – ділиться враженнями вчитель української мови і літератури Калуської школи № 5 Марія Стеблинська.

Загалом на екскурсії у Крехові та Жовкві побували майже 200 дітей та вчителів.

“Вивчення історії рідного краю – дуже важливе. Тим паче якщо діти дізнаються про щось цікаве не з підручника, а бачать, відчувають, цікавляться. Адже Західна Україна багата на історичні пам’ятки. І іноді ми навіть не підозрюємо, що поруч із нами такі неймовірні місця, як до прикладу, Жовківський замок. Переконаний, знання, здобуті в дитинстві, є тим фундаментом, що творить суспільство вільних людей, громаду, яка вміє креативно мислити та приймати обґрунтовані рішення”, – каже ініціатор конкурсу, народний депутат України Віктор Шевченко.

14 листопада відбудеться нагородження переможців третього етапу конкурсу. Їх цього року – майже два десятки.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: