fbpx

З КП "ЄРЦ" просто неможливо домовитися, тут ніколи не знаєш, що буде завтра, – директор СТЕК Сергій Мельник

Суспільство 09:36, 12.03, 2015

Ситуація з обслуговуванням вунутіршньобудинкових тепломереж будинків СТЕК досі залишається невирішеною. СТЕК готовий взятися за обслуговування, якщо будуть вирішені усі юридичні нюанси з КП "ЄРЦ".

У лютому цього року СТЕК погодився обслуговувати внутрішньобудинкові тепломережі будинків, що перебувають на балансі КП "ЄРЦ". Тепловики взялися за цю справу, незважаючи на її збитковість (пропонований тариф – 6 коп. за 1 м кв., реальна вартість – 30 коп. за 1 м кв.), оскільки від того, в якому стані будинкові мережі, залежить якість теплопостачання споживачів СТЕК в цілому, йдеться у повідомленні компанії.

У компанії зазначають, що після узгодження усіх нюансів СТЕК підписав відповідний договір про обслуговування. Але представники КП "ЄРЦ" передали у "Станіславську теплоенергетичну компанію" протокол розбіжностей з новими обов’язками для СТЕК, про які раніше мова не велася. Зокрема, ЄРЦ вирішив покласти на СТЕК відповідальність за шкоду, заподіяну майну та здоров’ю споживачів у випадку аварій на внутрішньобудинкових мережах (за законом, це відповідальність балансоутримувача – КП "ЄРЦ"). Також компанії "делегували" аварійне обслуговування мереж (у вихідні та нічний час), для цього у компанії немає ні персоналу, ні технічних можливостей. СТЕК відмовився підписувати цей документ, а ЄРЦ відмовився йти на поступки. 

У СТЕК повідомляють, що, незважаючи на відсутність договору, компанія обслуговувала мережі протягом лютого, але з 1 березня припинила проводити ці роботи, доки ситуація не проясниться.

"Ми готові обслуговувати внутрішньобудинкові тепломережі, але на нормальних умовах,  пояснює ситуацію директор ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія" Сергій Мельник. – З КП "ЄРЦ" просто неможливо домовитися, тут ніколи не знаєш, що буде завтра, – вчора вони захотіли "повісити" на нас аварійне обслуговування, сьогодні говорять, що, виявляється, ми маємо проводити повірку лічильників тепла, що придумають завтра  невідомо. На рахунок лічильників, хочу наголосити, що вони на балансі ЄРЦ і повіряти їх також має ЄРЦ. Ми заклали у Інвестпрограму кошти на придбання власних приладів обліку теплової електроенергії, тож коли ми їх купимо і встановимо, тоді і будемо проводити їх повірку". 

Наразі ситуація з обслуговуванням внутрішньобудинкових тепломереж залишається невизначеною, адже колишній підрядник КП "ЄРЦ" відмовляється обслуговувати мережі за таким низьким тарифом. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: