fbpx

З Лімниці вибирають гравій для хати священика

Суспільство 16:53, 25.12, 2014

Калуські активісти зафіксували черговий несанкціонований вибір гравію з річки Лімниця. Водії попросили розуміння: мовляв, будують хату для священика.

Про це повідомили Вікнам екологи Роман Переймибіда і Михайло Довбенчук.

Незаконний вибір гравію з Лімниці змушує річку постійно змінювати русло, підмивати береги. За неофіційною інформацією, увесь берег річки розподілений між підприємцями, вивіз гравію відбувається цілодобово.

У липні 2014 року Калуська міська рада прийняла рішення “Про депутатський запит з приводу несанкціонованого відбору піщано-гравійної суміші”.

Міська рада заслухала запит депутата міської ради Віталія Крохти, в якому, зокрема, йшлося про те, що екологічна ситуація через постійний несанкціонований вибір гравійно-піщаної суміші з русла річки Лімниця різко погіршується.  Ця проблема вже неодноразово була предметом звернень міської ради до керівництва  природоохоронних та правоохоронних  органів як  міста Калуша, так і Івано-Франківської області. Однак жодних зрушень в цьому напрямку не відбулося, навпаки, вибір гравійно-піщаної суміші з русла річки Лімниця в межах міста Калуша чимраз збільшується, констатували депутати.

В запиті звернено увагу на загрозу виникнення просідання території житлового масиву "Хотінь" внаслідок вищезазначених незаконних дій. Адже русло ріки може різко заповнити критично наближене хотінське шахтне поле. А те, що несанкціонований вибір піщано-гравійної суміші з річки Лімниця призводить до руйнування водозабірних споруд КП "Водотеплосервіс", – немає сумніву.

Депутат Крохта В. І. поінформував міську раду про те, що працівниками Калуського міського телебачення проведено ряд відеозйомок несанкціонованого вивезення гравію. Мешканці міста в спілкуванні з журналістами висловлюють своє обурення щодо цієї ситуації. З їхніх слів – це система, в якій задіяні працівники міліції та прокуратури, бо за кожну вантажівку незаконно вибраної піщано-гравійної суміші вони отримують 150-200 грн.

Міська рада вирішила звернутися до Калуського міжрайонного прокурора Василя Хомина, начальника Калуського МВ УМВС України в Івано-Франківській області Романа Чекмарьова, начальника Калуського міжрайонного відділу Служби безпеки України Василя Дубея з проханням взяття під контроль ситуацію з несанкціонованим відбором піщано-гравійної суміші з ріки Лімниці та вжити відповідних заходів щодо припинення незаконних дій.

Проте ситуація досі залишається незмінною.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: